Til hovedinnhold

Stor, svensk torrentside raidet av politiet

Men Tankafetast er det ikke lett å få has på.

Duc Dao/Shutterstock.com

At piratnettsider er vanskelig å bli kvitt for godt er noe vi har mange eksempler på, først og fremst i form av The Pirate Bay, som stadig har flyttet på seg som følge av den intensiverte antipirat-klappjakten den siste tiden.

I Sverige finnes det et en annen stor torrentnettside kalt Tankafetast, som faktisk er den nest største i landet etter The Pirate Bay. Denne siden har myndighetene aksjonert mot flere ganger tidligere, og som TorrentFreak nå melder prøvde de seg nylig enda en gang.

Forberedt på aksjonen

Det var som et resultat av en pågående etterforskning at myndighetene i Sverige, visstnok i samarbeid med Antipiratbyrån, slo til mot et datasenter med torrentnettstedets servere forrige uke.

Denne gangen var Tankafetast imidlertid godt forberedt på aksjonen, og allerede i helgen var nettstedet oppe igjen. Dette fikk de til ved å kjapt flytte virksomheten til utenlandske servere i stedet.

– I stedet for å sitte og vente på hva myndighetene vil ha oss til å gjøre, kan vi flytte omtrent hvor som helst til våre servere i utlandet. Nok en gang vil vi reise oss igjen, stod det visstnok på torrentsiden.

Et hyppig mål

Litt oppstartsproblemer ser de imidlertid ut til å ha, for i skrivende stund er det ikke mulig å komme inn på siden.

Antipirat-kreftene aksjonerte først mot Tankafetast i oktober 2012, da politiet raidet netthotellet PRQ, som ble etablert av The Pirate Bay-grunnleggerne Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij. Det førte til at Tankafetasts servere ble beslagtlagt, men torrentsiden var oppe igjen bare tre uker senere.

Senere, i april 2013, ble en av nettstedets administratorer arrestert og forhørt, men heller ikke dette hindret nettsiden i å drive på som før.

Piratkopiering kan være lukrativt: Torrentsidene tjener over en milliard i året »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse