Tek.no

Nyhet

Dette er et helt nytt, men gammeldags filmkamera

Bruker filmformatet Super 8, som du kjenner fra gamle, kornete hjemmevideoer.

Logmar
5 Aug 2014 14:31

Super 8-formatet var det som gjorde at flere fikk råd til å kjøpe egne filmkameraer på 60- og 70-tallet, for å lage hjemmevideoer. Formatet ble imidlertid gradvis erstattet av video i løpet av 80-tallet, og har siden den gang stort sett blitt brukt av filmskapere for å gjenskape en spesiell effekt eller stemning.

Nå håper produsentene bak det splitter nye filmkameraet Logmar S-8 at interessen for det analoge formatet vil gjenoppstå. Kameraet er ifølge Gizmodo har far- og sønn Logmar fra Danmark brukt et Krasnogorsk 16mm-kamera som modell, og lagt til en rekke moderne funksjoner.

Logmar S-8 har alle funksjonene til et moderne kamera, men bruker altså Super 8-film. Til forskjell fra originale Super 8-kameraer har dette en ARM Cortex M3-prosessor, flere innganger og utganger, langt bedre lydopptak, og en sensor som oppdager det dersom filmen ryker. En trykkplate inni kameraet skal dessuten holde filmrullen på plass.

Pris: minst 21 000 kroner

Gizmodo skriver at de synes prisen på 3500 dollar (21 000 kroner) er litt i dyreste laget, når alt du egentlig får er et nostalgisk filmkamera «med Instagram-filter». For øvrig skriver produsenten at utsalgsprisen vil hele 5500 dollar (34 000 kroner) når kameraet – etter planen – kommer i vanlig salg.

Derimot påpeker Gizmodo at kameraet vil gjøre det mulig for filmentusiaster, ikke bare proffe filmskapere, å få kloa i et kamera som skyter Super 8. Det er jo et godt poeng.

Her ser du produsenten forklare med egne ord hvorfor han ville lage et slikt kamera:

Og slik blir opptakene med Logmar S-8:

Panasonic lanserer en mulig «GoPro-killer»
Dette actionkameraet filmer nemlig i 4K-kvalitet »

(Kilder: Gizmodo, Logmar)

annonse

Les også