Nyhet

Apple-sjef danker ut Microsoft-sjef

Apple-sjef Tim Cook rykker opp til 10. plass på sjefsrangering, langt forbi Microsoft-sjefen.

Google-gründer og -toppsjef Larry Page rangerer nå øverst på listen over USAs beste toppsjefer, som gjelder folk med CEO – Chief Executive Officer – i tittelen.

Apple-sjef Tim Cook har hoppet åtte plasser oppover siden i fjor og har nå kapret 10.-plassen.

Upopulære oppsigelser

Fullt så bra går det ikke for Microsofts forholdsvis nye toppsjef Satya Nadella, som ikke engang nådde opp blant de 50 beste. Det skyldes trolig blant annet at han i fjor sommer kunngjorde den største nedbemanningen i Microsofts historie, med et kutt på 18.000 stillinger.

Det er Glassdoor, et anerkjent analysefirma og nettsted for arbeidsmarked og karriere, som gjennomfører den årlige rangeringen, basert på meningsmålinger blant nåværende og tidligere ansatte i bedriftene, skriver amerikanske Computerworld.

– Mer åpen enn Steve Jobs

Apple-sjef Tim Cook, som overtok CEO-posten hos Apple da gründer Steve Jobs døde i 2011, gjorde et sprang på CEO-rangeringen på åtte plasser fra i fjor til i år.

– Han er mer synlig og åpen om selskapet enn Steve Jobs var. Apple-ansatte ser ut til å sette pris på disse små forandringene, ettersom de var veldig glad i Jobs, sier analytiker Scott Dobroski hos Glassdoor i en kommentar til rangeringen.

Det ligger imidlertid flere ledende toppsjefer i it-bransjen på plassene foran Tim Cook. En av dem er altså Google-gründer Larry Page, som hoppet opp fra 10. til 1. plass.

Grunnen er trolig at han vært mer synlig utad det siste året, ifølge analytiker Dobroski.

– De ansatte ser ham mer, han deltar mer aktivt i selskapets aktiviteter og han har sørget for å gjøre livet bedre for de ansatte og deres familier. For eksempel gir Google like mye fødselspermisjon til fedrene som til mødrene, sier Dobroski.

Facebooks toppsjef Mark Zuckerberg klatret også oppover på listen i år, opp seks plasser til en solid fjerdeplass.

Blant andre kjente it-sjefer finner vi Intels toppsjef Brian Krzanich på 39. plass og Adobes Shantanu Narayan på 47. plass.

Skal du ut å reise i sommer? Norsk hotell er først ute i norden med støtte for Apple Pay »

Både i Norge og Sverige bygges det ut fibernett: Vi henger etter våre naboer i øst »

annonse