Tek.no

Nyhet

Ryktet går om at Apple saboterer for TIDAL ...

Ny versjon av iPhone-appen skulle vært godkjent for lengst.

Vegard Haugen, Teknofil.no
27 Apr 2015 18:00

Ingen vet riktig hvilke planer Dr. Dre og Apple har for en kommende Beats Music-streamingtjeneste. Men kanskje er det noe à la TIDAL – den norskutviklede tjenesten som Jay Z kjøpte tidligere i år. Han er nemlig i gang med å hanke inn mange store kjendisartister på sitt lag, og akkurat det var muligens planen til Dr. Dre og Jimmy Iovine i Beats Music også.

Nå skriver Apple Insider at Apple angivelig skal ha sabotert utrullingen av en ny TIDAL-oppdatering i App Store. En ikke navngitt kilde sier til New York Post at Android-versjonen var klar allerede 15. april, mens iPhone-versjonen fortsatt er til godkjenning.

Det ryktes videre at Apple kommer til å lansere sin egen streamingtjeneste 8. juni, på Worldwide Developers Conference. Derfor er tilsynelatende ekstra viktig for Apple å ikke gi TIDAL plass til å vokse seg store i mellomtiden.

Til kamp mot TIDAL?

En annen, anonym kilde sier til New York Post at Apple-direktør Robert Kondrk, som er leder for iTunes-innhold, ikke vil slippe til artister som har eksklusivt innhold på TIDAL hos dem. Det kan i så fall føre til at artistene må velge mellom TIDAL eller iTunes og Beats Music, med mindre de kommer til enighet om noe snart.

Samme kilde hevder også at Apple med vilje gjorde Rihannas albumkatalog «ute av drift» i lengre tid i iTunes, fordi hun hadde sluppet en låt eksklusivt på TIDAL. Disse beskyldningene var ifølge en Apple-talsperson «usanne».

Se hvorfor TIDAL-lanseringen blir slaktet i USA
- Vi skal redde musikkbransjen, sier kjendisene »

(Kilde: Apple Insider)

annonse

Les også