Til hovedinnhold

Nå kan du prøve den nye Torrent-teknologien

Synkroniserer filene dine på tvers av ulike enheter – utenom nettskyen.

BitTorrent, Shutterstock/92393008

Den 24. januar i år annonserte selskapet BitTorrent en ny filsynkroniseringstjeneste ved navn «SyncApp». Kun noen få utvalgte testere fikk tilgang til den private alfafasen, som ble åpnet til allmennheten i april. Da hadde tjenesten byttet navn til BitTorrent Sync, og nå kommer den endelig i åpen beta for alle som har lyst til å prøve den ut.

BitTorrent Sync er altså et verktøy som synkroniserer filer og mapper privat mellom dine ulike datamaskiner, og også mellom deg og venner. Plattformen ligner med andre ord på den velkjente BitTorrent-teknologien, hvor alle filer kun lagres lokalt på fildelernes datamaskiner, framfor at de går via en tredjepartserver.

Det samme prinsippet gjelder BitTorrent Sync, og ved å gå utenom nettskyen og leverandører som for eksempel Dropbox, er håpet at tjenesten vil appellere til folk som setter personvern og sikkerhet høyt.

Sikker og privat deling

Foto: BitTorrent

BitTorrent Sync fungerer på Windows, OS X, Linux, FreeBSD, NAS-enheter og Android. Støtte for iOS er underveis.

Du kan velge å synkronisere utallige filer og mapper med utvalgte enheter og mottakere, som for eksempel venner, familie og kolleger. Alt som trengs er en egen klient på de aktuelle dingsene.

Filoverføringer er krypterte med AES-chiffer og en 256-bitnøkkel, og informasjonen går dessuten aldri innom en lagringsplass i nettskyen.

BitTorrent framhever videre at Sync er lagd spesielt for å håndtere store filer, slik at det ikke skal være noe problem å synkronisere ditt originale og ukomprimerte materiale.

Alternativ i NSA-æraen

Et privat synkroniseringsalternativ som BitTorrent Sync kan muligens slå igjennom i disse NSA-tider, hvor det har blitt kjent at amerikanske myndigheter har spionert og kan spionere på IT-selskaper og kundene deres.

BitTorrent Sync er gratis i bruk, men selskapet bak har fortalt at en premiumutgave skal komme på plass en gang i framtiden. Det er foreløpig ukjent hva dette innebærer, men inntil videre forsøker Sync å skaffe seg markedsandeler med en gratismodell.

Sjekk ut BitTorrent Sync selv hos BitTorrent Labs.

Selskapet går hard ut mot nettpiratene:
– BitTorrent misbrukes til piratkopiering »

(Kilder: BitTorrent Blog via Übergizmo)

annonse