Tek.no

Nyhet

– iPhone 6S blir tykkere, bredere og lengre

Analytikeren som «alltid» har rett har tittet i iPhone-spåkula.

Omar Jordan Fawahl/Flickr
18 Juni 2015 12:30

Det er få telefoner det skravles så mye om som kommende iPhone-modeller, og akkurat nå er iPhone 6S og 6S Plus det snakkes i det vide og det brede om. Nå melder PhoneArena at «verdens mest presise Apple-analytiker» –Ming-Chi Kuo – nok en gang har tatt en titt i krystallkula.

– Tykkere, bredere og lengre iPhone

iPhone 6 og 6 Plus er ikke spesielt tykke, så et påslag på 0,2 millimeter vil neppe utgjøre noen stor forskjell. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Kuos første spådom er kanskje litt overraskende for noen. Han hevder nemlig at iPhone 6S og iPhone 6S Plus vil bli noe tykkere, bredere og lengre enn sine forgjengere. Ifølge analytikeren vil begge modellene bli 0,15 millimeter lengre og bredere, samt også 0,2 millimeter tykkere. Dette er ikke for å få plass til et større batteri eller større skjerm, men heller for å implementere Apples nye Force Touch-teknologi.

Force Touch åpner opp for å utføre kommandoer og handlinger ved å fysisk trykke hardere eller lettere på skjermen, og ble først sett i Apple Watch og Apples nye MacBook.

Videre mener Kuo at Apple vil forsterke rammen inne i telefonene med den kraftigste aluminiumslegeringen som finnes i dag, for å unngå en ny «bendgate». Den kanskje mest synlige endringen vil være nye farger. Dette i form av at «Champagne Gold» nå blir mer gullaktig, mens «Space Grey» blir mørkere. I tillegg vil 6S og 6S Plus bli å få i 18 karats «Rose Gold», altså ekte – om enn så rosa – gull.

Vi så for oss en slik iPhone tidligere i år. Men den blir nok neppe så sjokkrosa som her... Foto: Apple/Niklas Plikk, Teknofil.no

Analytikeren som aldri tar feil

Kuo er for øvrig analytiker hos KGI Securities, og livnærer seg stort sett av å spå Apples lanseringer og fremtidsplaner. Han har blant annet tidligere spådd at Apple Watch ville komme i to størrelser, at Apple skulle lansere en 12-tommers Mac, en ny MacBook Pro Retina og at 17-tommers MacBook-en skulle forsvinne. Alt sammen stemte på en prikk, i likhet med en bråte andre spådommer taiwaneren har kommet med.

Derfor er det god grunn til å tro at han er inne på noe også hva angår iPhone 6S. Apples neste iPhoner blir sannsynligvis lansert i september.

Apples sjefsdesigner:
– iPhone-brukere vil ikke ha bedre batteri »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
– iPhone 6S får bedre kamera både foran og bak
annonse

Les også