Til hovedinnhold

Nvidias nye Tegra knuser alle konkurrentene

Nye ytelsestester viser enorm forskjell.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Etter at Nvidia lanserte Tegra K1-brikkenCES 2014 har det vært merkelig stille om den nye prosessoren. Den dobbeltkjernede varianten dukket tidlig opp i noen ytelsestester, og resultatene var betydelig bedre enn konkurrentenes modeller – men ellers har det vært dårlig med nyheter om den nye teknologien.

Nylig kom imidlertid kinesiske Xiaomi med et nettbrett kalt Mi Pad, som kjører på den firekjernede varianten av Tegra K1 – og nå har de første ytelsestestene av Mi Pad kommet ut. Konklusjonen er klar: Tegra K1 feier gulvet med alle konkurrentene.

Dobbelt så rask som konkurrentene

Det er den amerikanske nettbutikken Digital Storm som har fått fatt i et par av de nye nettbrettene, og kjørt dem gjennom flere ytelsestester. I 3DMark Mobile sammenlikner de Tegra K1-enheten med OnePlus One, iPad Mini Retina, LG G2 og Nvidia Shield.

Med drøyt 27 000 poeng på en samlet test viser det seg at Mi Pad er nesten 40 prosent raskere enn LG G2, som er nestemann på listen. Den er også 67 prosent bedre enn Nvidia Shield, og imponerende 86 prosent kjappere enn Apples lille iPad.

Det er likevel grafikkytelsen som er mest imponerende. I 3DMark Graphics-tester klarer Xiaomi-nettbrettet med Tegra K1-prosessorens CUDA-kjerner gjennomgående å levere resultater som er nesten dobbelt så høye som alt annet.

Kan være bærbar spilldings i vente

Dette lover godt for Nvidia, dersom det er noe i ryktene om en ny Shield-enhet med Tegra K1-prosessor ombord. Nå har ikke Tegra 4-prosessoren som står i gamle Shield vært noen heidundrende suksess, men den har likevel klart å gjøre jobben sin greit.

Når det nå er klart at oppfølgeren Tegra K1 kan levere såpass mye futt i en så liten forpakning som Xiaoimi Mi Pad, med sine 360 gram og dimensjoner identiske til iPad Mini, bør en arving til den aktivt kjølte Nvidia Shield virkelig kunne klare å levere godsakene.

En ny nettside på Nvidia sine servere, som teller ned tiden til «det ultimate kommer» klokken 14 neste tirsdag, indikerer da også at det er noe på vei fra selskapet. Hva det kan være vil vi ikke spekulere i, men vi holder øynene åpne.

Nvidia Shield skal la deg ha spill-PC-en i hånda:
Ekstra: Vi har testet hvordan det fungerer »

(Kilde: Digital Storm)

annonse