Nyhet

Denne blir nå forbudt å bruke på amerikanske muséer

Legger ned forbud mot «selfie-stangen».

Med mobilkameraenes inntog på markedet har de såkalte selfiene blitt en integrert og antakelig permanent del av den nye teknologihverdagen. Fenomenet har etter hvert også gitt opphav til løsninger som skal bistå selfie-fantastene, som for eksempel mobiler med dedikert selfie-funksjonalitet og diverse applikasjoner.

Ikke minst er de såkalte «selfie-stengene», som lar deg holde mobilene lenger unna, i ferd med å bli et stadig vanligere syn. Dette fenomenet er det imidlertid mange som ikke er like begeistret for. Som avisen New York Times melder nedlegger stadig flere amerikanske muséer nå forbud mot selfiestangen, av flere ulike årsaker .

– Farlige og forstyrrende

Det stedet hvor forbudet kanskje vil merkes best av turister er det verdenskjente muséet Metropolitan Museum of Art i New York, som er et av verdens største kunstmuséer. Dette var blant de seneste muséene til å bannlyse de kontroversielle stengene.

Sjefen for muséets digitalavdeling, Sree Sreenivasan, sa til New York Times at stengene ofte er så lange at bruken av dem lett kan invadere det personlige rommet til andre besøkende, og kan dermed være til stor sjenanse.

Hensynet til fotografenes egen sikkerhet er en annen viktig årsak til å forby stengene. Sreenivasan mener at det å benytte selfiestenger kan gjøre fotografen enda mindre oppmerksomme på omgivelsene, noe som gjøre at man faller fra balkonger eller lignende, som Metropolitan Museum of Art har mange av.

Kan ødelegge gjenstander

Kunstmuséet National Gallery of Art i den amerikanske hovedstaden Washington DC benyttet en annen begrunnelse for sitt forbud. Ifølge informasjonssjefen ved muséet, Deborah Ziska, kan de lange stengene kunne forårsake skade på museumsgjenstandene. Mange verdifulle gjenstander har ikke noe form for beskyttelse, og det er heller ikke ønskelig å plassere alt bak glass, ifølge Ziska.

Selfiestangen er en relativt ny oppfinnelse. Det har eksistert ulike varianter tidligere, men stangen i sin nåværende form ble patentert av en kanadisk oppfinner ved navn Wayne Fromm i 2005. Produktene er mest utbredt i USA, men har også begynt å gjøre seg gjeldene andre steder. I Norge er stengene ennå relativt nye.

Selfier kan av og til bidra til å felle kriminelle: I USA ble en person tiltalt for drap etter at et selfie-bilde kom på avveie »

(Via DIY Photography)

Les også
Denne «selfie-armen» gjør at du ikke ser ensom ut når du reiser
Les også
Disse klærne skal skremme bort paparazzi-fotografene
Les også
Denne timelapse-videoen er laget i 10K-oppløsning
Les også
Snapchat-selfie førte til mord-tiltale
Les også
HTC Desire Eye: Den morsomste mobilen på lenge
Les også
Nokia Lumia 735: Microsofts selfie-telefon er gjennomtenkt og god
annonse