Tek.no

Nyhet

Kan et bånd på beinet erstatte Paracet?

Quell skal angivelig lindre smerte med elektrisitet.

Quell
25 Juni 2015 15:00

Når noe høres for godt til å være sant, så er det som regel det. Likevel velger vi å omtale et nytt produkt som trolig hører hjemme i denne kategorien.

Etter en svært vellykket kampanje på fellesinnsamlingsnettstedet Indiegogo, har smertelindringsstrømbåndet Quell nå kommet i salg, skriver Ubergizmo.

Paracet-erstatning?

(Trykk for større bilde). Foto: Quell

Angivelig fungerer det slik at strømbåndet sender elektriske impulser til nerver i kroppen, som får hjernen til å skille ut endogene opioder – eller endorfiner. Dette vil i teorien blokkere smerten, og skape en naturlig smertelindring i kroppen som potensielt kan erstatte bruk av smertestillende medikamenter som Paracet og Ibux.

Utviklerne mener at Quell særlig vil være til hjelp for folk med kroniske smerter, som fibromyalgi, diabetisk nevropati (PDN), isjas og slitasjegikt. De mener også det kan få deg til å sove bedre om natten.

Festes på leggen

Du kan bevege deg rundt under behandlingen. Foto: Quell

Strømbåndet med elektroder festes rundt beinet, under kneet. En knapp på ha på-dingsen lar deg justere styrken på de elektriske impulsene. Ifølge utvikleren begynner smertelindringen etter rundt 15 minutter, og kan vare i et par timer etter hver behandling.

Det er ingen begrensning for hvor ofte du kan bruke Quell, men anbefalt behandlingstid skal være rundt 60 minutter. Du kan ha på strømbåndet under behandling.

Effekten av behandlingen varierer ifølge utviklerne fra pasient til pasient, i likhet med smertestillende medikamenter.

Her ser du reklamefilmen som bidro til at Quell fikk inn 387 000 dollar (mål: 100 000 dollar) på sin Indiegogo-kampanje:

Men virker det, egentlig?

Teoriene som ligger til grunn for produktet stammer fra noe som kalles transkutan nervestimulering (TENS). I sin egen forklaring, skriver Quell at deres produkt gjør det enkelt å administrere denne typen behandling på egenhånd.

Teori og praksis er imidlertid to forskjellige ting. TENS-behandling kan ifølge Store Norske Leksikon ofte gi «betydlig smertelindring», men ikke alltid. Ettersom Quell nettopp har kommet i salg, er det nok litt for tidlig å trekke noen konklusjoner.

Quell koster 249 dollar (2000 kroner) via nettbutikken. For å bestille strømbåndet må du riktignok alliere deg med noen som bor i USA eller Canada, foreløpig.

Et billigere alternativ som gir smertelindring:
– God musikk kan lindre muskelsmerter »

(Kilder: Ubergizmo, Quell, Store Norske Leksikon)

annonse

Les også