Til hovedinnhold

Viasat først ute med 4K på IPTV

Kan friste med Champions League-sendinger i UHD-kvalitet.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Viasat blir den første TV-distributøren som kan tilby 4K-sendinger over IPTV, gjennom et samarbeid med fiberleverandøren HomeNet. Sammen skal de tilby Viasats TV-tjenester til HomeNets fiberkunder, inkludert høyoppløste leiefilmer og Viasats egne UHD-kanal som sender i 4K-oppløsning (3840 × 2160 piksler), forteller Viasat i en pressemelding.

I 2016 kom Viasat med markedets første 4K-kapable TV-dekoder, men det har vært lite innhold som faktisk tilbys i den høye oppløsningen.

Fra februar kobles de første kundene opp med fiber fra HomeNet og TV-tjenester over fiberen fra Viasat. Alle kundene får Viasats nye UHD-boks, og velger man basispakken får man tilgang til en egen UHD-kanal og leiefilmer i UHD, samt Viasats sportskanaler og Viaplay.

Champions League i 4K

Allerede tirsdag kveld kan man benke seg foran TV-en og se Manchester City – Monaco kl. 20:45 direkte i fire ganger så høy oppløsning som Full HD, dersom du har en TV som støtter 4K, selvsagt.

– Vi gleder oss til samarbeidet med en ny og offensiv partner i HomeNet. Vi ønsker å formidle UEFA Champions League – verdens beste fotball – med optimal bildekvalitet, nå gjør vi det både på Viasat Parabol og i samarbeid med HomeNet. Vi har tenkt nytt, og i samarbeid med våre partnere gjør vi sportsinnholdet vårt tilgjengelig for langt flere seere, sier Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i Viasat.

Men ser man egentlig forskjell på 4K og Full HD?
Sjekk ut vår blindtest av 4K mot 1080p »

annonse