Tek.no

Nyhet

Seagates nye eksterne SSD er rettet spesielt mot Xbox-eiere

Skal sørge for at favorittspillene laster raskt nok.

Seagate / Colourbox
31 Okt 2016 18:00

Eksterne SSD-er er i vinden for tiden – det kun et par dager vi skrev om G-Drive slim SSD USB-C fra G-Technology og et par uker siden vi testet SanDisk Extreme 900 Portable SSD.

Nå slipper også Seagate en ekstern SSD, men denne retter seg egentlig mot et ganske spesielt marked. Selskapets «Game Drive for Xbox» er nemlig ment for deg som (nettopp) har en Xbox One, men ikke nok plass på harddisken til alle spillene. Og selv om da en hvilken som helst ekstern disk i teorien skal duge, hjelper det jo å ha noe med både litt stil og god hastighet.

Aluminium og Xbox-design

Seagate

Seagate Game Drive for Xbox SSD har Xbox-inspirert design og et skall hovedsakelig i sort, børstet aluminium. Innvendig sitter en SSD med kapasitet på 512 GB. Den byr sånn sett ikke på like mye lagringsplass som selskapets harddisker i samme serie, som du får i kapasiteter på to og fire terabyte.

Men SSD-en vil likevel kunne romme favorittspillene, og med en oppgitt lese-/skrivehastighet på opptil 440 megabyte i sekundet betyr det at du vil kunne få raskere lastetider på kjøpet.

Selve SSD-en har en USB 3.0 Micro-B-port, ikke USB Type-C.
Seagate

Grensesnittet er USB 3.0, som jo er helt greit for en vanlig ekstern SSD. Seagate har dog valgt å gå for den tradisjonelle, men likevel ikke spesielt utbredte USB 3.0 Micro-B-porten på selve SSD-en. Vi synes godt de kunne satset på den nyere USB Type-C i stedet for.

Produktet skal etter planen bli tilgjengelig på markedet i løpet av november måned og har en veiledende utsalgspris på to hundre amerikanske dollar. Vi vil tippe at den vil ligge på omtrent samme nivå som andre eksterne SSD-er med samme kapasitet når den dukker opp i norske butikker, altså rett i underkant av 2000 kroner.

Hvis du er mer opptatt av lagringskapasitet enn av lastetider går du naturligvis for harddisk-varianten i stedet – en slik vil gi deg omtrent åtte ganger så mye plass for pengene.

Eller hva med denne snertne småtassen fra Samsung?
TEST: Samsung Portable SSD T3 >>>

(Kilde: Seagate)

Les også
Seagate skal snart lansere gigantharddisk for de med store lagringsbehov
Les også
G-Technologys eksterne SSD prøver å matche Macen din
Les også
SanDisk Extreme 900 Portable SSD: En muskelbunt av en ekstern SSD
Les også
2 terabyte på 150 gram
Les også
Samsung Portable SSD T3: T3 er en snerten og kjapp ekstern SSD
Les også
Xbox One: Endelig er Xbox One i Norge – slik er den i bruk
annonse

Les også