Til hovedinnhold

Vi fikk se på 20 nye produkter fra HP - Her er høydepunktene

Snart rives selskapet i to, og de jobber hardt for at du skal velge nettopp deres bærbare.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Barcelona/Tek.no: HP, verdens nest største PC-produsent i forbrukersegmentet, har de siste årene møtt sterk konkurranse på alle områder. Dette har ført til at mange mistet jobbene sine, og kanskje nettopp på dette grunnlaget bestemte toppsjefen Meg Whitman seg i fjor for at en fundamental omstilling måtte til. Derfor, om bare 25 dager, rives Hewlett Packard som vi kjenner det i to selskaper; HP Inc. og HP Enterprise. Førstnevnte skal fokusere på PC-er og skrivere, mens sistnevnte vil ta for seg servere, skyløsninger og en del proff-programvare.

HP Inc kunne, som et så godt som ferdig etablert selskap, i dag avduke en rekke bærbare datamaskiner og hybrider som kan hjelpe til å få forbrukersatsningen deres på rett vei fra dag én.

Med designsjef Stacy Wolf som hoveddirigent var det designspråket (selvsagt), filosofi og bruksområder det ble pratet mest om når det ene etter det andre produktet ble trukket opp av hatten under lanseringen i Barcelona. I fokus stod gjenkjennelig, men også moderne design for deres datamaskiner.

Blant de over 20 nye eller oppdaterte produktene selskapet viste frem, var deres nye Spectre x2 det som virkelig fanget oppmerksomheten vår.

Spectre x2

HP Spectre x2.

Spectre x2 er HPs luksus-hybrid, altså et nettbrett med avtakbart tastatur. Spectre x2 er med sin tykkelse på kun 8 millimeter (Surface Pro 3 9,1mm) litt av et skue.

Men, det er ikke bare den flatbankede skjermdelen som er imponerende. Tastaturdelen er laget av metall, og er dermed svært så solid. En fin forandring fra mange andre hybridtastaturer som det går bølger i når du tar i dem. Det har også bakbelyste taster, noe som har vært et savn på enkelte hybrider, og en overdimensjonert berøringsflate.

Den kanskje mest unike løsningen ved Spectre x2 er likevel den utfellbare magnetiske «kickstanden» av forkrommet rustfritt stål. Her snakker vi altså om en svært lekker fot som normalt skjuler seg inne i rammen på selve enheten, men som i utfelt posisjon støtter den i opptil flere ulike posisjoner, slik at du kan bruk den til å se film på, eller til å tegne på med den medfølgende pennen. Pennen skal være svært presis, og her har HP lånt teknologi fra Wacom, som er eksperter på området.

Som om ikke det var nok er et Real Sense-kamera fra Intel på plass. Dette kan du bruke til å måle objekter i den fysiske verden, for eksempel for å se om du får plass til den nye sofaen du vil kjøpe deg, eller du kan faktisk 3D-skanne kameraten din i helfigur, og printe ham ut.

Envy 8 Note «2 i 1»

HP Envy 8.

Wolf fortalte fra scenen at han elsket nettbrett. Men, noe han også har helt rett i, til virkelig produktivt arbeid duger de ikke. Til dette må du ha et tastatur, og ikke bare et tastatur, men et skikkelig tastatur i full størrelse. De fleste av oss har tross alt ikke barnehender. Nettopp derfor lanserer HP Envy 8 Note, et 8 tommer stort nettbrett med et 10 tommer stort tastatur.

Dette ser uten tvil ganske sprøtt ut ved første øyekast, men når du oppdager at nettbrettet lett kan skyves inn under tastaturdelen, og hvordan det ved hjelp av tyngdekraften alene holder seg på plass når du bruker det, tenner straks interessen. Tastaturet og nettbrettet kommuniserer sammen ved hjelp av blåtann, så det er ingen tilkoblingsporter som du må treffe her.

Flere nye produkter

HP lanserte også flere nye produkter i dag. Blant annet en kraftigere versjon av deres skybaserte «Stream»-maskin, som nå kommer i både en 11- og 13-tommer versjon. Stream er en budsjettvennlig bærbar med en startpris på 250 euro med full Windows 10-støtte. Denne prisen tilsvarer det rimelige Chromebooker koster, men disse kan som kjent ikke kjøre Windows-apper.

Utover kvelden skal alt tilsynelatende handle om HPs satsning på spillbærbare, en satsning det har blitt sterkt hintet til bygger på Star Wars-merkevaren. Vi er spente på hva HP har fått til og om kraften vil være med dem...

En av de første PC-ene Stacy Wolf la hånden sin på når han begynte i HP, var deres Spectre: Vi forstod raskt at noe bra hadde skjedd i selskapet da vi testet den i 2013 »

Vi gjør oppmerksom på at reise og opphold ble dekket av HP.

annonse