Sporløse forsvinninger på Android Market

Utviklere mister stjernene sine.

Mye rart har skjedd i Android Market i det siste. Forrige uke kunne vi melde om endringer i søkemoteren som fikk utviklerne til å se rødt, og denne uken er Google enda en gang i trøbbel.

Nå har nemlig haugevis av anmeldelser av applikasjoner sporløst forsvunnet, og utviklere er redde for hvordan det vil påvirke salget.

Utbredt problem

Anmeldelsene som har forsvunnet er rangert med alt fra én til fem stjerner, og ingen vet hvordan eller hvor de har blitt av.

- I løpet av de siste timene har antallet anmeldelser av applikasjonene mine halvert seg, skriver én av mange utviklere på Googles supportforum for Android market.

Og det stopper ikke der. En annen utvikler skriver han hadde 70 kommentarer på applikasjonen sin, men nå er tallet nede i 28. En tredje utvikler sier at han har mistet så mange stjerner på den ene applikasjonen hans at den nå har færre stjerner enn gratisversjonen av applikasjonen.

- Jobber med saken

En Google-representant har også kommentert i forumtråden, og sagt at de er klar over problemet, men sier ingenting om når de tror det kan rettes, og heller ikke hvor problemet stammer fra.

Noen av utviklerne tror det kan være en serverkrasj hos Google som har fått anmeldelsene til å forsvinne, mens andre krysser fingrene for at det bare er et midlertidig uhell.

Les også: Utviklere i harnisk over endringene i Android Market

(Kilder: supportforum for Android market via Phone Arena)

Les også
Tør du å bli superbruker i Android?
Les også
Google er sikre på mobil-dominans
Les også
Ice Cream Sandwich kan få tidlig lansering
Les også
Hjernetrim-apps for Android og iPhone
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
- Google endret søkeresultatene
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Android har flest gratis-apper
annonse