Til hovedinnhold

Jobber Google med flere Nexus-er?

Teknobeistet Samsung Nexus Prime får sannsynligvis selskap.

Google har til sammen sluppet fire referansetelefoner for sitt operativsystem Android. Kun to av disse har vært tilgjengelig for folk flest, nemlig Nexus One og Nexus S. Den første i samarbeid med HTC, den siste i samarbeid med Samsung.

Nexus S ble lansert tidlig i desember i fjor, i underkant av et år etter Nexus One, og den senere tid har spekulasjonene gått høyt om hvilken produsent som skal få stå bak det neste flaggskipet som blir presentert som Googles egen telefon.

Lenge var det snakk om at det kanskje ville være LG som fikk æren denne gangen, men nå kan det se ut som om de iallfall ikke vil være alene om oppgaven.

Les testen av Google Nexus One

Toppskjerm

Så langt har de fleste av ryktene vært relativt enige i at den neste Nexus-en ville få nVidias neste brikkesett, Tegra 3, samt en ekstrem skjerm med oppløsning som ikke likner noe som er på markedet i dag. Hele 1280 x 720 piksler skulle skjermen være i stand til å vise.

Nettstedet bgr.com hevder nå å vite at ikke bare er skjermoppløsningen riktig, men det dreier seg om en høyere oppløst variant av Samsungs fantastiske Super AMOLED-skjermer. Skjermvarianten skal ifølge nettstedet gå under navnet Super AMOLED HD, og dermed er det overveiende sannsynlig at det også dreier seg om en Samsung-telefon.

Svært kraftige saker

Hjernen i telefonen skal være en OMAP 4460-brikke fra Texas Instruments. Dette er en heftigere utgave av den som finnes i kommende Optimus 3D fra LG. Hovedforskjellen er at både prosessorkjernene og grafikkdelen av OMAP 4460 kan kjøre ved høyere hastigheter. Maksimal hastighet for prosessorkjernene skal være på 1,5 GHz, opp fra 1 GHz, mens grafikkprosessoren stopper på 384 MHz, opp fra 304 MHz.

Ut over den slagkraftige systembrikken vil telefonen sannsynligvis komme med støtte for 4G-teknologien LTE, en teknologi NetCom foreløpig er alene om i Norges største byer. Telefonen vil ha 1 GB hurtigminne, slik at den kan kjøre mange oppgaver samtidig uten at ting stopper opp.

Les sniktitten på LG Optimus 3D

Lavoppløst men høytytende kamera?

Det eneste punktet som ikke umiddelbart ser oppsiktsvekkende ut er kameraet. Her skal det være snakk om en kamerasenser på fem megapiksler - et forholdsvis hverdagslig tall. Ifølge ryktene er det likevel grunn til å glede seg. Kameraet skal ha tungt fokus på ytelse, og spesielt skal det være godt i dårlig lys.

På toppen av det hele skal selvsagt en ren utgave av Android 4.0 Ice Cream Sandwich kjøre, helt uten produsentgrensesnitt som Sense eller Touch Wiz. Telefonen vil i likhet med tidligere Nexus-modeller ikke bli bundet opp mot noen operatør, hevdes det.

Det kan komme en Nexus fra hver partner

Den viktige forskjellen fra tidligere Nexus-modeller er imidlertid at det nå kan være snakk om flere telefoner. Det er nemlig snakk om at Google jobber tett med flere av sine nærmeste partnere for at hver av dem skal ha sin egen "Nexus" klar til lanseringen av Android 4.0.

Android 4.0 skal ifølge Google bli Android-versjonen som skjøter sammen de ulike utgavene av Android. I tillegg til mobil-OS-et fins i dag Android som spesialisert operativsystem for nettbrett og TV-er. Det er naturlig å tenke seg at Google ønsker seg et relativt kraftig smell når alle disse skal smeltes sammen til en versjon.

Les testen av Google Nexus S

(Kilder: bgr.com, bgr.com)

Mer om
annonse