Tek.no

Nyhet

Slakter Facebooks nye chat

Google+ kan gni seg i hendene.

21 Juli 2011 10:30

På bare få uker har Google+ klart å få over ti millioner brukere, melder onlinesocialmedia.net. Et utrolig tall synes vi, med tanke på at man må ha en invitasjon for få være med. Fortsetter Googles sosiale medie å vokse i lignende tempo vil det ikke ta lang tid før Facebook får en verdig konkurrent.

Les også: Derfor blir Google+ en suksess

Derfor passer det seg dårlig med Facebooks lansering av et nytt chattesystem, som har fått totalslakt på utallige forum og artikler på nettet.

Blander mail og chat

Reagerer på chatten: Blant annet skal mangel på scrollbar og manglende mulighet til å chatte med folk utenom "favoritt-listen" ha satt sinnene i kok hos mange brukere. Bildet er fra skribentens egen chatteliste.

Et av momentene som irriterer brukerne mest er Facebooks sammenblanding av chat og innboks-meldinger. For mange virker det som om designerne av det nye systemet tror at chat skal være det samme som mail, og omvendt. Som følge av dette kan chattmeldinger dukke opp i innboksen i hytt og pine, noe som er forvirrende og vanskelig å forholde seg til.

Foreslår hvem du skal chatte mest med

Imidlertid er det ikke sammenblandingen av chat og meldinger som irriterer brukerne mest. Det som virkelig får mange til å se rødt er dette:

Ved å gjøre en liten andel av vennene dine tilgjengelig på chatten og skjule alle andre bestemmer Facebook hvem som er tilgjengelig.

Nederst ved chattefunksjonen kan det for eksempel stå at 52 av vennene dine er pålogget, men når du klikker på chattefunksjonen dukker det bare opp 10-11 stykker. Og det er disse 10-11 personene Facebook mener du har chattet mest med den siste tiden.

Hvordan de beregner hvem du chatter mest med, vites ikke. For listen virker veldig vilkårlig og tilfeldig. Å scrolle nedover lista er hjelper heller ikke. Med mindre du faktisk zoomer ut på nettleseren din.

Du kan chatte med alle vennene dine, men da må du søke dem frem én og én ved å skrive inn navnene deres i søkefelt.

Lei av mange forandringer

Men misnøyen med Facebook stopper ikke der. De stadig oftere forandringene i design og funksjoner i nettmediet har skapt heftige nettdebatter og mer misnøye hos brukerne.

“Jeg misliker de nye endringene! (jeg likte det bedre hvordan det var før. Hvis Facebook fortsetter sånn det kommer til å ende opp som MySpace. Vær så snill å endre det tilbake slik det var før!”, skriver Maria Nuñes fra USA på onlinesocialmedia.nets forum

“bare negative kommentarer om oppdateringen ..Facebook, kan dere begynne å tenke? folk misliker den nye oppdateringen, og dere bør bringe tilbake den gamle. Gi oss i det minste en scrollbar slik at vi kan se hvem som er online og ikke”, skriver en annen bruker.

Les også: Derfor hater de Facebook
Les også: Mamma og pappa spionerer på deg på Facebook

Hva synes dere? Skyter Facebook seg selv i foten med dette oppdateringen?

Les også
Facebook etterligner Google+
Les også
Facebook lanserer ny mobil-app
Les også
Frykter Facebooks ansiktsgjenkjenning
Les også
Her er 10 triks i Google+
Les også
Lei av den nye Facebook-chatten? Slik får du tilbake den gamle
Les også
Google+ fisker etter kjendiser
Les også
Mamma og pappa spionerer på deg på Facebook
Les også
– Derfor knuser Google+ Facebook
Les også
Sosiale medier mer poppers enn porno
annonse

Les også