Til hovedinnhold
NyhetDenne mobilen elsker sola

LG viser fram Optimus Sol

Lar seg ikke stoppe av sterke solstråler.

Niklas Plikk

Sommeren er på vei til å gå over til høst, men LG ser ut til ha troen på værgudene. Nå viser de fram den nyeste mobiltelefon i Optimus-rekken, nemlig LG Optimus Sol.

Ny skjerm-teknologi mot solen

Selv om det er en mobil i mellomklassen har LG likevel puttet inn litt smågodt i Optimus Sol. Selskapet hevder de har laget en skjerm som skal fungere like godt i sollys som innendørs, og kaller teknologien for Ultra AMOLED. I motsetning til vanlig AMOLED-skjermer skal Ultra-versjonen ha to reflekterende flater. Dette skal etter sigende gjøre det lettere å se hva som foregår på skjermen, uten å bli irritert av gjenskinn fra sollyset.

Skjermen er 3,8 tommer stor, med en oppløsning på 800 x 480 piksler, den samme oppløsningen storebroren LG Optimus 2X har.

Lengre batteritid

I tillegg til en ny skjermteknologi skryter LG av den gode batteritiden til LG Sol, takket være et forbedret strømstyringssystem. Dette skal øke batteritiden betraktelig ved å bruke så lite strøm som mulig mens telefonen er inaktiv.

Annet enn den nye skjermen og strømstyring ser det ut som en ganske «vanlig» smartmobil fra LG. Den har en 1 GHz-prosessor, 512 MB arbeidsminne, et 5-megapikselkamera med autofokus på baksiden, og Android Gingerbread 2.3 installert. Den er til gjengjeld svært smal, og har en tykkelse på bare 9,8 mm.

Mobilen skal komme til Europa en gang i midten av september, men prisen er fortsatt ukjent.

Les også: Vi tester LG Optimus 2X

(Kilde: Pressemelding)

annonse