Nyhet

Lei av den nye Facebook-chatten? Slik får du tilbake den gamle

Men det er noen ulemper.

Vi har tidligere skrevet om Facebooksidens nye chat, som har satt sinnene i kok hos mange brukere. Spesielt skal de ha mislikt sammenblandingen av chatmeldinger og innboksmeldinger, og irritert seg grønne over at kun noen fåtall av vennene var synlige på chatten.

Imidlertid tok det ikke lang tid før vi fikk tips om hvordan man kan få den gamle chatten tilbake, dersom du absolutt trenger den. Det kreves bare at du er pålogget og klikker på følgende link: http://www.facebook.com/presence/popout.php

Nesten som før: Til tross for at den må åpnes i en ny fane, kan du scrolle nedover listen og chatte med hvem du vil. Foto: Privat.

Åpnes i ny fane

Men helt som før blir det dessverre ikke. Vi kan for eksempel ikke klikke på bildet til den vi prater med for å gå på deres profil. Dessuten må chatfunksjonen åpnes i en helt ny fane, noe som skjer automatisk når du klikker på linken.

Til tross for at den ikke vil bli helt som før, er den gamle scrollbaren med. Dermed kan man finne de vennene som ikke dukker opp på den nye chatten. Det er denne muligheten de fleste brukerne savner med den gamle.

Last ned skript

Dersom du absolutt ikke ønsker å måtte åpne en egen fane hver gang du ønsker å chatte, kan du laste ned dette skriptet.

Imidlertid må du ha Firefox eller Chrome, skriptet fungerer ikke på Explorer, melder IT-avisen.no. Etter å ha lastet det ned, må du installere noe som heter "Facebook Sidebar Chat Reversion". Da vil det klassiske chattevinduet dukke opp når du besøker Facebook. Skaperne av skriptet lover ikke at det vil fungere for alltid, men det er en god løsning så langt.

Tredjepartsklienter

En annen måte å løse dette på er å bruke tredjeparts klienter som Pidgin , Adium eller Windows Live Messenger . Kontaktene fra Facebook vil da dukke opp i lista i tredjeparts-klienten. På denne måten får du enkelt tilgang til alle i chatten.

Men til tross for at det finnes en rekke alternativer tilgjengelig, vil de aldri kunne erstatte den gamle Facebook-chatten. Vi får bare håpe Facebook har fått med seg kritikken og gjør noe med deres nye chattesystem.

Les også
Slik blir du klar for nye Facebook
Les også
Frykter Facebooks ansiktsgjenkjenning
Les også
Her er 10 triks i Google+
Les også
Nå kan du få betalt av Facebook
Les også
Hørt om tavle-PC og poddkasting før?
Les også
Google+ fisker etter kjendiser
Les også
Slakter Facebooks nye chat
Les også
– Derfor knuser Google+ Facebook
annonse