Tek.no

Nyhet

Microsoft Norge advarer mot svindlere

Rolf B Wegner
7 Juni 2011 10:42

En rekke personer har blitt forsøkt svindlet på en, etter norske forhold, ny måte. Svindlere benytter en rekke velkjente merkenavn, inkludert Microsoft, i et forsøk på å lure brukerne til å tro at det er noe galt med datamaskinene deres.

  • En person som hevder å representere Microsoft, en av selskapets merker eller en tredjepart som arbeider for Microsoft, tar kontakt med brukeren og sier at de undersøker et dataproblem et virus eller liknende på din maskin som er oppdaget av Microsoft.
  • Vedkommende forteller deg at de kan hjelpe og henviser til en nettside som gjør det mulig for svindlerne å ta kontroll over din PC.
  • Den falske representanten vil så benytte noe tid på datamaskinen for å illustrere de påståtte problemene og i prosessen overtaler de deg til å betale en avgift for en tjeneste som skal reparere maskinen.

Ole Tom Seierstad, sikkerhetsdirektør i Microsoft Norge, uttaler følgende: "Det er i realiteten ikke noe feil med PCen, den falske representanten lurer brukeren til å tro at det er et problem og at det å betale en avgift for å få skaden reparert er løsningen. De vil ofte også overbevise brukeren om å kjøpe en falsk ettårig vedlikeholdsavtale. De forsøker altså å lure nordmenn for penger, - de installerer også flere trojanere på brukerens maskin når de later som de undersøker den"

– "Vi anbefaler på det sterkeste at forbrukere avslutter samtalen om de mottar en slik telefonsamtale og ikke svarer på denne typen henvendelser. Om du er usikker, ta kontakt med Microsoft eller politiet."

(Kilde: Microsoft Norge)

Les også
Windows 8 kan få innebygd antivirus
Les også
– Windows 8 er produksjonklar i april
Les også
Kjøp PC med Windows 7, få med Xbox 360
Les også
– Dette er Windows 8
annonse

Les også