– Neste Xbox vil prioritere høy FPS og bakoverkompatibilitet

Fortsatt er de nye konsollene fra Microsoft og Sony over et år unna, men stadig nye drypp med informasjon kommer til overflaten etterhvert som de rykker nærmere. Denne gangen er det Xbox-sjef Phil Spencer som stjeler oppmerksomhet til Xbox One X-etterfølgeren, som foreløpig går under kodenavnet Project Scarlett. I et intervju med Gamespot går Spencer rett i favnen til kjernespillere ved å hamre fast at de har fullt fokus på jevn og ikke minst høy bildeflyt i den neste generasjonen.

4K 60 FPS er målet

sitat"– Å kjøre spill i 4K 60 FPS er et virkelig designmål for oss.Phil Spencer, sjef for Xbox."

– Områder vi virkelig vil fokusere på med den neste generasjonen er bildeflyt og spillbarhet. Vi vil sikre at spillene laster utrolig raskt og at de kjører med den høyeste bildefrekvensen som er mulig, forteller han til Gamespot.

Og Spencer fortsetter:

– Ettersom vi jo er et Microsoft-selskap vet vi hva utviklere gjør på PC-fronten. Her elsker spillere titler med 60 FPS, så å kjøre spill i 4K 60 FPS blir et virkelig designmål for oss.

Vi visste allerede at den neste Xbox-konsollen ville etterstrebe høy bildeflyt, men det er alltid hyggelig å få bekreftet at dette er noe som har prioritet og ikke bare vil gjelde en håndfull spill dersom man skrur ned oppløsningen eller tyr til andre kreative grep.

Xbox-sjef Phil Spencer under presentasjonen av Project Scarlett på årets E3-messe.

Får lynrask lagring

Spencer gjentar for øvrig mantraet om at neste Xbox skal få lynrask lagring. Fra tidligere har selskapet fortalt at konsollen utstyres med en «ny generasjon SSD», som skal være så rask at den ved behov kan benyttes som ekstra videominne. Lagringshastighet er også et fokusområde for neste Playstation, som ifølge Sony skal «ha bedre ytelse enn det vi finner hos dagens løsninger for vanlige forbrukere».

Kraftig maskinvare

For å takle den høye oppløsningen og bildefrekvensen har både Microsoft og Sony inngått samarbeid med prosessor- og grafikkprodusenten AMD.

De nye konsollene blir beist. Klikk deg inn i bunnlenken vår for å lese alt vi vet.

Konsollene får en spesialtilpasset såkalt Zen 2-brikke. Playstation 5 er bekreftet å få åtte kjerner, og trolig gjelder dette også for neste Microsoft-konsoll selv om dette ikke er bekreftet.

Hva gjelder grafikkbrikken skal begge konsoller få hjelp av en tilpasset Navi-basert brikke fra AMD. Vi vet foreløpig svært lite om ytelsen dens, men at den blir et massivt steg opp fra dagens løsninger hos Playstation 4 og Xbox One X er det liten tvil om.

Vil du vite mer om de nye konsollene?
Se den store oppsummeringsaken vår for neste Playstation og Xbox »

(Kilde: Gamespot)

Les også
Bygget gaming-PC med Xbox One, PS4 og Nintendo Switch innebygget
Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
Les også
Microsoft avslørte neste generasjon spillkonsoll kalt «Project Scarlett»
Les også
Bekreftet: Halo-spillene kommer til PC
annonse