Til hovedinnhold
Nyhet– Vi kommer med OLED-TV

Sony: – Vi kommer med OLED-TV

Sony avslører sine planer for tiden fremover.

Sony forteller at de er på vei med masseproduserte OLED-TV-er og produkter med passiv 3D-teknologi. Dette melder Reg Hardware på sine nettsider.

På årets CES-messe i Las Vegas var det Samsung og LG som stakk av med de store overskriftene når begge viste 55 tommer store OLED-TV-er. Sony forholdt seg derimot stille på OLED-fronten, men lanserte flere andre modeller, deriblant en TV med Crystal LED og Bravia-TV-er.

Nå letter Sony på sløret rundt sine fremtidsplaner for OLED, og i 2013 skal de være klare med en egen stor OLED-TV, samt passiv 3D.

Satser passivt

Sony har tidligere satset på aktiv 3D, men er nå klare med produkter som benytter seg av passiv 3D i Kina, og det er forventet at disse vil debutere i Europa under IFA-messen i Berlin i slutten av august i år.

Passiv 3D er en stereoskopisk 3D-teknologi hvor brillene bruker passive, polariserende glass. Denne typen briller er billige sammenliknet med aktiv 3D, og skal være mer behagelig å bruke over tid. Passiv 3D benytter seg derimot ikke av Full HD, men effekten skal være den samme. Les mer av det vi tidligere har skrevet om aktiv vs. passiv 3D.

– Slår tilbake

Når det gjelder OLED-TV, hevder Sony at 2013 vil være det året hvor de slår tilbake med ny teknologi. Konkurrentene skal slås på bedre teknologi og muligheter, mener det japanske selskapet.

Flere detaljer rundt Sonys kommende OLED-TV er foreløpig ikke avslørt, men selskapet investerer massivt i OLED-teknologi og er i samtaler med LG om å kjøpe OLED-paneler. Samsung og LG lanserer sine 55 tommer store OLED-TV-er senere i 2012.

annonse