Nå kommer vannkjøling til bærbare

Asetek utvider til nye markeder.

Vannkjøling til bærbare datamaskiner er en helt ny teknologi som kjølegiganten Asetek ønsker å satse på. I en videosnutt demonstrerer produsenten hvordan teknologien effektivt skal kunne kjøle overklokkede CPU-er og GPU-er.

– Vi ser en økende behov for høyere ytelse på PC-er. Dette er på grunn av mer krevende programvare for ingeniører, økonomer, kreativitet og spill, sier André S. Eriksen, grunnlegger og daglig leder for Asetek.

– Vi ser også at kraftigere maskinvare flyttes over til mer bærbare og tynnere maskiner som den høyst suksessfulle M-Serien fra Alienware.

Testresultater utført av Asetek selv

Knakk koden

Den store utfordringen med kjøling av bærbare datamaskiner er den lille plassen som brukes til de ulike komponentene. Dette gjør at vanlig luftkjøling ikke strekker til, spesielt hvis PC-en er utstyrt med ekstra kraftig maskinvare. Dette mener Asetek at de har funnet en løsning på.

– Asetek løste utfordringen ved bedre termisk ytelse i bærbare PC uten å gjøre dem større, sier Ole Madsen, visepresident for Ingeniør-avdelingen.

– Vår patenterte teknologi tillater bedre bruk av termiske moduler som kjøler grafikk- og hovedprossesoren. Ved siden av dette, tillater vår kjøleplateteknologi bruk av mye kraftigere maskinvare enn det luftkjøling noensinne kunne.

Asetek forteller at teknologien er i prototypefasen enda, men at de kontinuerlig utvikler den videre. Mest sannsynlig vil denne vannkjøleløsningen kunne være tilgjengelig via OEM, altså at Asetek selger den til produsenter av bærbare datamaskiner, som deretter legger dette til sine maskiner.

(Kilde: Asetek.com)

Les også
Unngå PC-trøbbel i varmen
annonse