Til hovedinnhold

Bærbar med kurver til å dø for

Samsung har endelig sluppet sin 9-serie, selv om den var ventet alt i februar, og dermed har alt av spesifikasjoner og annet blitt klart om denne vesle godsaken. 9-serien har blitt utviklet for en mobil hverdag, og ut fra både spesifikasjoner og bilder kan det tyde på at de har kommet med et meget spennende produkt.

Selve skallet er laget av duralumin, med fine og runde former. Duralumin er dobbelt så sterkt som aluminium, men fremdeles svært lett. Vi noterer oss også baklyst tastatur og en skjerm som går helt ut til kanten av toppdekslet. Er det MacBook Air de utfordrer her? Med akkurat samme vekten på 13-tommers modellen til Samsung og Apple kan mye tyde på det. Ikke minst også det at Samsung også slipper en 11-tommers utgave av denne maskinen.

Perfekte former?

Videre har Samsung også en egen dvalemodus, der du kan klappe maskinen sammen og den går rett inn i en dvalemodus som ifølge Samsung bruker svært lite energi. Opp fra dvalemodus skal gå på 3 sekunder. Dette lukter også mye av Apple.

Litt spesifikasjoner må også med. En Intel Core i5 2537M befinner seg under panseret. Der finner vi også Intel HD Graphics 3000 og 4 GB systemminne (8 GB maksimalt). En SSD på 128 GB har det også blitt plass til.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer, med et vanlig 6-cellers batteri. Vekten er som nevnt på 1,3 kg for 13,3-tommeren. De strategiske målene er på 32,7 (b) x 22,6 cm (d) 1,6 cm (h).

Fra Samsung Norge får vi høre at modellen skal ha en veiledende pris på 12 995 kroner. Til sammenligning koster en MacBook Air 13" med 128 GB SSD og 4 GB minne rundt en tusenlapp mindre. Flere norske butikker har lagt den til i listene sine, men ingen har dem så langt på lager. Trolig kommer den inn 1. april kan de fleste melde. Prisene i de norske nettbutikkene er også basert på en gammel pris fra Samsung.

annonse