Tek.no

Nyhet

Store kutt og kanselleringer for BlackBerry

To telefoner skrotes og konferanse avlyses.

Shutterstock
30 Des 2013 12:00

Nylig presenterte BlackBerry tallene for det tredje finansielle kvartalet av året, og det ser stadig mørkt ut for den canadiske smarttelefonen. Selskapet må nå spare så mye at utviklingen av to nye telefoner skrinlegges, samtidig som konferansen BlackBerry Live 2014 blir avlyst.

Telefonene var rettet mot de «nye markedene» og skulle koste forholdsvis lite. Hvor langt på vei telefonene var er ikke kjent, men kodenavnene skal ha vært «Café» og «Kopi».

Driver med underskudd

Tallene for det tredje kvartalet ser bekmørke ut for BlackBerry. Selskapet kunne vise til et tap på over 4,4 milliarder dollar. Det ble solgt omkring 3,2 millioner BlackBerry 7-enheter i det samme tidsrommet, mens de nyeste 10-modellene så vidt rundet millionen.

Ryktene skal ha det til at BlackBerry nå skal legge mindre fokus på de enkle telefonene, og heller utvikle nye, avanserte modeller. Det kan ikke være veldig greit å styre BlackBerry-skuta i disse dager, men sjefen selv er optimist og forventer at selskapet skal drive med profitt innen 2016.

Kanskje blir det Facebook som kjøper BlackBerry:
Det sosiale nettverket kan være interessert i et kjøp »

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Facebook kan være interessert i BlackBerry
Les også
BlackBerry banker i bordet med brettmobil
Les også
Én utvikler står bak 47 000 Blackberry-apper
annonse

Les også