Nyhet

– Windows Phone 8.1 får varslingssenter

Taleassistenten «Cortana» skal også komme på plass.

Microsofts mobile operativsystem og konkurrent til Apples iOS og Googles Android, Windows Phone, ble lansert for tre år siden. Siden den gang har plattformen fått flere og flere oppgraderinger, og med den kommende versjon 8.1 skal enda flere utfordringer bli løst.

Denne gangen sies det at Windows Phone 8.1 endelig vil få et mye etterlengtet varslingssenter, slik både Android og iOS har. I tillegg skal taleassistenten Cortana komme på plass, i kampen mot Siri og Google Now.

Korte og lange sveip

Det nye varslingssenteret på Windows Phone skal fungere på samme måte som hos sine rivaler. Du sveiper simpelthen ned fra toppen av mobilskjermen for å hente senteret, noe som kan bidra til å gjøre overgangen fra iOS eller Android mindre skremmende for de som vurderer det. En kort sveip vil hente inn «Quick Settings», mens en lang sveip trekker fram alle varsler.

Taleassistenten Cortana vil angivelig by på en mer skreddersydd opplevelse enn det nåværende Bing-søket på Windows Phone, og den digitale læringskurven skal gjøre dine søk lettere og mer personlige.

Andre potensielle nyheter som kan være av glede for mange er en volumfunksjon som skiller mellom ringetone og media, samt støtte for Facebook og Twitter i «People Hub» og Bings smartsøk.

Windows Phone 8.1 skal etter sigende bli avduket på Microsofts BUILD-konferanse i april.

Mye kan være på vei:
Windows Phone 8.1 kan droppe fysiske taster »

(Kilde: Engadget)

Les også
Endelig kan du gjøre dette på Windows Phone 8 også
annonse