Nyhet

FBI konfiskerte 173 millioner i Bitcoins

Internett-valutaen ble brukt til kjøp av dop på Silk Road.

En amerikansk domstol i New York annonserte torsdag 16. januar at de ville konfiskere hele 28 millioner dollar i Bitcoins fra nettsiden Silk Road, eller omtrent 173 millioner kroner som vi ville kalt det her.

Domstolen legger vekt på at pengene blir konfiskert fordi de resulterer fra ulovlig handel, ikke fordi de er Bitcoins.

Funnet av FBI

Silk Road er en nettside for anonym svartehandel med ulovlige varer, som oftest narkotika. Pengene ble oppdaget på en av Silk Roads servere etter en digital razzia fra FBI i oktober 2013, men saken har først blitt avgjort nå. Etter razziaen ble også Silk Road stengt ned, og mannen bak, 29 år gamle Ross Ulbricht, fengslet. Omtrent én måned senere var imidlertid Silk Road 2.0 oppe og gikk, med noen av sidens tidligere moderatorer bak rattet.

Nærmere bestemt var det akkurat 29 655 Bitcoins som ble konfiskert, ifølge Preet Bahara, advokaten til Southern DIstrict of New York, klienten som satte igang etterforskningen. Han presiserer at pengene er konfiskert i sammenheng med saken, og ikke på grunn av Bitcoins uregulerte natur. Det er altså ikke en dom mot Bitcoins i seg selv, men mot bruken av dem i en slik sammenheng.

Samme nettsted, ny sikkerhetsfunksjon

På Silk Road kan brukerne handle anonymt med Bitcoins, og versjon 2.0 var omtrent identisk med sin forgjenger. Den eneste betydelige nyheten var sikkerhetsfunksjon som lot brukerne bruke PGP-kryptering som et ekstra tiltak for autentisering. Anonymiseringen ellers er det det anonymiserende Tor-nettverket og allerede nevnte Bitcoin som står for.

Brukerne på Silk Road ble fratatt 28 millioner dollar i Bitcoins av FBI.
Denne fyren kastet bort 6 millioner dollar i Bitcoins selv »

(Kilde: Cnet)

Les også
Singapore ønsker Bitcoin velkommen
Les også
Du vil ikke tro hvem som eier den største Bitcoin-lommeboka
Les også
Hva er Bitcoin?
Les også
Betal med Bitcoins for å komme til verdensrommet
Les også
Beryktet narkonettsted er tilbake
Les også
Bitcoins forbudt i Thailand
Les også
Uvitende nettspillere i Bitcoin-skandale
annonse