Microsoft låser nye spill til Windows 8.1 og Xbox One

Vil lokke spillere til å oppgradere for å få ny DirectX.

Microsoft har slitt med å konvertere over Windows-brukere til det nye operativsystemet deres, og selv om det nå går bedre, har de fortsatt noen triks i ermet.

DirectX er Microsofts bibliotek for multimedia- og spillprogrammering, og de har tidligere spilt det såkalte «DirectX-kortet» mot oppgarderings-uvillige spillere. For ved å kutte DirectX støtten for eldre versjoner av Windows, gir de i det minste en ekstra grunn for å oppgradere. Dette har fungert bra før, og nå gjentar Microsoft suksessen med Windows 8.1.

Kuttet Vista og Windows 7

Med Windows XP var Microsoft taktiske og skyldte på driver-endringer da de slapp nyheten om at DirectX 9.0c ble siste oppdatering for systemets spillere. Med storspillet Crysis' vakre DirectX 10-effekter, fikk dette mange over på Vista – som ellers ikke hadde noen spesiellt suksessfulle trekkplaster.

Vista og Windows 7 støttet DirectX opp til versjon 11, mens Windows 8 fikk eksklusiv støtte for den mindre oppdateringen til versjon 11.1.

Kun for Windows 8.1 og Xbox One

Nå er altså tiden igjen kommet for å kutte støtten for alle tidligere operativsystemer. Det blir kun Windows 8.1-brukerne som kan glede seg over nyhetene som kommer i den nye DirectX 11.2.

DirectX 11.2 krever nemlig en ny versjon av Windows Display Driver Model, som bare kommer med Windows 8.1 og Xbox One. Den nyeste DirectX kommer med flere nyheter, men de du vil merke best er støtte for å lagre teksturer i system- og skjermkortminnet, noe som skal gi raskere innlasting i alle programmer. Du kan se den fulle listen over de nye teknologiene hos Microsoft.

Windows 8.1 kommer som en gratis oppgradering for Windows 8-brukere, så det er tydelig at det er Windows Vista og Windows 7-brukerne Microsoft prøver å dytte litt i baken. Siden Xbox One også vil støtte den nye DirectX, ser fremtiden lys ut for spillstøtten.

AMD vil imidlertid bli helt kvitt DirectX:
Påstår det er slutt for nye DirectX-versjoner »

(Kilde: Tech PowerUp)

Les også
– Windows 9 kommer april 2015
Les også
Xbox One får raskere prosessor
Les også
Microsoft stuper på børsen
Les også
Windows 8 går forbi Vista
Les også
Påstår det er slutt for nye DirectX-versjoner
Les også
Spillytelse i Windows 8: Er Windows 8 eller Windows 7 best i spill?
Les også
Microsoft vil låse nye spill til Windows 8
Les også
Slik får du rå spillgrafikk
annonse