Til hovedinnhold

Med denne kan du bruke 3D-skriveren mye enklere

Makerbot har laget en enkel skanner for folk flest.

Makerbot

En stor snakkis de siste årene har vært 3D-skrivere. Med disse kan du skrive ut alt i fra skytevåpen til mer praktiske gjenstander – ja til og med NASA vil ta i bruk den nye teknologien.

Enn så lenge har det vært tuklete å gjenskape noe som du allerede har, med mindre du er dyktig i 3D-modellering. Men nå lanserer Markerbot en 3D-skanner som lar deg kopiere ting du vil ha skrevet ut som en 3D-modell, og den lar deg gjøre det langt enklere enn før. De har kalt den Makerbot Digitizer.

Tidlig modell

Dette er etter hva vi vet den første 3D-skanneren for hjemmemarkedet, men det er begrenset hva du kan kopiere med maskinen. Ifølge selskapet er den ment for blant annet visjonærer som ønsker å være med å tråkke opp løypa innen 3D-skannig i hjemmet.

Det varierer hvor lang tid Makerbot Digitizer bruker på å skanne et objekt, men under en demonstrasjon brukte maskinen rundt 12 minutter på å skanne en liten figur. For det er først og fremst objekter med enkle strukturer som kan skannes. Har du skinnende og reflekterende objekter, eller gjenstand som har mye detaljer, vil skanneren slite med å få tatt en kopi av denne.

Koster flesk

Makerbot la ut den nye 3D-skanneren sin for salg i går, og allerede har interessen rundt produktet vårt høy, skriver BBC. De første som har bestilt forventes å få levert sitt eksemplar i løpet av oktober.

Vil du sikre deg et 3D-skanner, må du betale fra 1400 dollar, eller rundt 8500 norske kroner for maskinen.

Har du tenkt å kjøpe deg en 3D-skriver?
Her kan du lese vår guid til hvilken skriver du bør kjøpe (Ekstra) »

(Kilde: BBC)

annonse