Til hovedinnhold

Dingsen som skal gi deg fjellstabile bilder

Ny kamerarigg byr på ny vri.

Comodo/YouTube

Når det gjelder innretninger for stabilisering av bildene under videoopptak er det nok det kroppsmonterte Steadicam-konseptet og de håndholdte Glidecam-produktene som er de mest kjente. Det finnes dog en rekke alternativer, som Kickstarter-prosjektet Supraflux Stabilizer og den lille stabilisatoren MōVI.

Nå melder nettstedet Photography Bay om en ny stabilisator kalt Comodo Orbit, som bringer teknologien et lite skritt videre.

Foto: Comodo

Comodo Orbit er en håndholdt variant som i motsetning til de fleste andre, tilsvarende stabilisatorer opererer med to slingringsbøyler («gimbals») i stedet for kun én, noe som ifølge produsenten skal gi ekstra jevne bevegelser og høy fleksibilitet.

Enkel i bruk

Slingringsbøylene er plassert over hvert av de to håndtakene og beveger seg helt uavhengig av hverandre. Comodo Orbit er også utstyrt med mulighet for å enkelt tilte kameraet oppover eller nedover med tommelen mens du filmer.

Produsenten påstår at den nye stabilisatoren er «intuitiv» å bruke og enkel å balansere. Hvordan du går frem for å balansere den kan du for øvrig se i videoen under. Modellen leveres videre med tre par forlengelsearmer på én, to og tre tommer som du antakelig vil få bruk for dersom du skal bruke et større kamera med stabilisatoren.

Ellers veier Comodo Orbit 2 kilogram og har en bærekapasitet på 5 kilogram. Prisen ligger på 1500 dollar, altså litt over 9000 kroner pluss frakt. Den kan bestilles fra Comodo, hvor du også finner mer informasjon. Sjekk også ut demonstrasjonsvideo under.

Driver du mye med videofilming? Her er en liste over nyttig ekstrautstyr »

(Kilde: Photography Bay)

annonse