Til hovedinnhold

– Samsung eier iPhone-antennen

Dansk antenneprofessor spår trøbbel for Apple.

På lanseringen av iPhone 4S var mobildekning et av Tim Cooks viktige punkter. Den nye telefonen har fått to antenner som smidig skifter mellom å sende og motta signaler.

Problemet er, ifølge professor Gert Frølund Pedersen ved Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer, at denne løsningen har han selv og noen kollegaer allerede utviklet. Patentet er dessuten for lengst solgt til Samsung, ifølge Comon.dk.

Antennagate del 2?

Da iPhone 4 ble lansert var Pedersen blant de første i verden til å spå at mobilen ville få problemer med å ta inn signaler. Senere ble dette en stor sak i media ("Antennagate"), og Apple måtte til og med dele ut deksler til kundene for å fikse problemet.

Professoren er dog ikke i tvil om at antennen på nye iPhone 4S vil fungere. Det er noe annet som får ham til å tvile.

- Ideen er god nok, men spørsmålet er om de har lov til å bruke den, sier Pedersen til Comon.dk.

Likevel skal ikke dette være de patentene som Samsung har gått til sak med i Frankrike og Italia for å få stoppet salget av iPhone 4S.

Les også: Apple vant andre runde i retten

Ikke så unik som Apple vil ha det til

Slik ser iPhone 4S ut

Apple-sjef Tim Cook lanserte antennen på iPhone 4S som "unik". Det er ikke professor Pedersen enig i. Han hevder at denne teknologien har vært på plass i årevis.

Når iPhone 4S skal finne ut hvilken antenne som har best signal, kan dette gjøres på flere måter. Ifølge Pedersen er imidlertid alle måtene dekket av deres danske patent, som Samsung altså sitter på.

- Smarttelefoner kan jo registrere om de blir holdt i stående eller liggende posisjon. Problemet er at hvis de (Apple, journ.anm.) lager beregningene ut fra den type smarte registreringer, så bryter de et patent som jeg har, og som jeg har solgt til Samsung, sier Pedersen.

Andre patenterte måter å bestemme antennesignalet på kan for eksempel avhenge av om brukeren surfer i nettleseren eller er i spillmodus, men også dette hevder professoren å ha patentert.

Les også: Samsung vil stoppe iPhone 4S

Hva tror du - vil iPhone 4S bli stoppet på grunn av patentstriden? Kommenter i forumet!

(Kilde: Comon.dk)

annonse