Til hovedinnhold

- Apple klarer ikke å innovere selv

Google-sjef støtter HTC mot Apple og tror de kan få snudd dommen.

Google-sjef Eric Schmidt har lovt å støtte HTC i deres siste rettsak hvor de er anklaget for patentbrudd av Apple. Schmidt som fram til 2009 satt i styret i Apple uttalte dette under Google Mobile Revolution i Tokyo denne uken.

Han uttrykte også at han var sikker på at de skulle klare å få snudd dommen mot HTC hvor de ble funnet skyldige i å misbrukt to patenter som tilhørte Apple.

– Vi skal passe på at de ikke taper, sa Schmidt da han ble spurt om de kom til å hjelpe HTC med saksomkostningene dersom de taper saken.

Langt fra over

ITCs (International Trade Commission) dommer Carl Charneski fastslo sist uke at HTC bryter to av de ti patentene som Apple anklagde de for i mars i fjor. Disse patentene skal ha blitt brukt i en rekke av HTCs Android-telefoner.

Denne foreløpige dommen vill fortsatt bli vurdert av en sekspersoners kommisjon. Hvis denne kommisjonen finner at Carneskis dom er rett kan dette bety er forbud mot salg av HTCs Android-telefoner i USA.

Schmidt påpeker at alle disse rettsakene som har dukket opp de siste årene kommer av den store suksessen Android har hatt i mobilverdenen. Han tar samme standpunkt som det HTC har gjort, og kritiserer Apple for å heller fokusere på å saksøke sine konkurrenter enn å være innovative i markedet.

Går utover brukerne

– Vi har sett en eksplosjon av Android-enheter i markedet og på grunn av suksessen de har hatt svarer konkurrentene med rettsaker da de ikke klarer å respondere gjennom egne innovasjoner, sier Google-sjefen.

Les også: - Apple er livredde for Android

Denne krigen i rettsalene kan dog ha store konsekvenser for produsentene av Android-telefoner. Microsoft får for eksempel fem dollar, eller drøye 27 norske kroner, per Android-telefon HTC selger. Dette er med på å gjøre at Microsoft kan tjene godt på et operativsystem de ikke engang var med på lage.

I bunn og grunn vil dette gå utover brukerne av Android-telefoner. Ettersom selskaper ender opp med å betale andre selskaper grunnet for eksempel patentbrudd, blir de nødt til å sette opp prisene på telefonene for å dekke tapet, og da er det kjøperne som til slutt får lide.

(Kilde: androidauthority.com)

annonse