Nyhet

Her er Galaxy Nexus

Google og Samsungs supermobil kommer i November.

Galaxy Nexus er svakt kurvet.
Kameraet i Galaxy Nexus har lav oppløsning sammenliknet med mange andre modeller. Hvor god bildekvaliteten blir gjenstår å se.

Etter en ryktestorm av de sjeldne, og en utsatt lansering ble Samsungs nye Google-telefon Galaxy Nexus lansert i natt. Galaxy Nexus vil være den første mobilen som kommer med det nye Android Ice Cream Sandwich forhåndsinnstallert.

Som forventet

Galaxy Nexus har en Super AMOLED-skjerm på 4,65 tommer, med en oppløsning på hele 1280 x 720 piksler. Hele mobilen er svakt kurvet, slik vi har meldt om tidligere, og som vi antageligvis vil se fra flere og flere mobilprodusenter det kommende året.

På innsiden har den en tokjernet prosessor på 1,2 GHz, 1 GB arbeidsminne og opptil 32 GB lagringsplass. Den har også et akselerometer, gyroskop og til og med et barometer for å måle lufttrykk. Som den forrige Nexus-mobilen har den også fått en NFC-brikke. NFC-brikken gir trådløs tilkobling over korte avstander og kan bety forenklet betaling med mobilen. NFC kan også forenkle tilkobling av andre trådløse teknologier, som Bluetooth og Wi-Fi.

Se hvordan de betaler med mobilene i USA

Det kanskje mest skuffende med Galaxy Nexus ser ut til å være kameraet på baksiden, som kun har en oppløsning på 5 megapiksler. Den har imidlertid støtte for videofilming i 1080p, og frontkameraet er på 1,3 megapiksler, som bør holde for de fleste.

Selve mobilen er 8,94 mm tynn.

Først med Ice Cream Sandwich

I tillegg til relativt god maskinvare vil Galaxy Nexus være den første mobilen som kommer med Ice Cream Sandwich, også kjent som Android 4.0, forhåndsinstallert.

Samsung bekreftet at mobilen vil komme til Norge i november, til en pris på rundt 5000 kroner.

Les også
Nå kommer Galaxy Nexus
annonse