Til hovedinnhold

Er dette nye Gmail?

Det ryktes at Googles e-posttjeneste får en kraftig oppdatering onsdag 29. mai.

Google

Google skal ifølge ryktene lansere et nytt brukergrensesnitt til sin populære e-posttjeneste Gmail førstkommende onsdag, skriver nettsiden Android Authority.

Den samme nettsiden hostet sist uke opp disse skjermbildene, som kan tyde på at det nye grensesnittet ble vist frem i en videopresentasjon fra Google under sin årlige utviklerkonferanse Google I/O. Selskapet annonserte imidlertid ingen relansering av Gmail.

Ifølge nettsiden Android Police vil endringene bli offentliggjort og beskrevet på Googles offisielle Gmail-blogg onsdag 29. mai.

Gmail står ifølge ryktene foran en oppgradering. En av hovedforandringen skal dreie seg rundt en automatisk filtrering av innkommende meldinger.Foto: Android Police

Den store forandringen som omtales er et system som automatisk filtrerer e-posten du mottar. På en PC vil meldingene bli presentert under forskjellige faner, mens på smarttelefoner blir kategoriene egne menyvalg.

Kategorier det skrives om så langt, er «Primary», «Social», «Promotions», «Updates» og «Forums».

Slik ser Gmail ut i nettleseren på en PC i dag.

Brukere som følger med på Google Labs vil muligens kjenne igjen endringene i det som der kalles «SmartLabels».

For personer som mottar mye epost, kan et slikt effektivt «postmottak» gjør hverdagen vesentlig enklere, men Android Police er ikke overbevist om at funskjonaliteten fungerer som tiltenkt.

Nettsiden har tatt en nærmere - ok kritisk - titt på en av de lekkede skjermbildene, og påpeker en rekke feil og motsigelser. Se bildet nedenfor.

Nettsiden Android Police påpeker tilsynelatende feil og motsigelser i Googles påståtte nye grensesnitt for Gmail. Klikk på bildet for stor versjon.Foto: Android Police

Alt dette er altså rykter. To dager før den påståtte lanseringen virker imidlertid de fleste teknonettsider overbeviste om at det er ild under røyken. Følg med på Side3.no onsdag eller hold et øye med gmailblog.blogspot.no onsdag 29. mai.

annonse