Til hovedinnhold

Nakenbilde fikk kunstgalleri blokkert på Facebook

Ingen toleranse for nakenhet – selv ikke kunstnerisk.

Facebook

Nakenhet er skumle greier, i alle fall ifølge Facebook. Det sosiale nettverket vil være et sted for alle, og ettersom barn ned i 13-årsalderen får være til stede, må de rett og slett bannlyse nakenbilder.

Det fikk det franske kunstgalleriet Jeu de Paume erfare nylig, da Facebook-siden deres ble blokkert i 24 timer. Årsaken? Det kunstneriske bildet du kan se nedenfor.

– Synd for kunsten

Den originale, usensurerte versjonen av bildet.Foto: Laure Albin Guillot

Synderen var altså et svarthvittbilde av den kunstneriske fotografen Laure Albin Guillot, som levde mellom 1879 og 1962.

Den døgnlange bannlysningen skyldtes gjentatte overtramp fra kunstgalleriet sin side, ettersom de tidligere hadde fått advarsler etter å ha lagt ut nakenbilder tatt av fotografene Willy Ronis og Manuel Alvarez Bravo. Neste gang blir de kastet ut permanent.

Ifølge et raskt søk på Google, vil også de fleste andre bildene til Guillot være i trøbbel på Facebook. Her er det mye nakenhet.

Jeu de Paume syntes det er synd at de ikke kan laste opp usensurerte bilder de mener har stor kunstnerisk verdi, og mener at det ikke er noe pornografisk ved dem.

Alt utenom fotografier

Facebook står på sitt, men tillater derimot skulpturer og malerier av nakne mennesker, samt nakne mennesker med kroppsmaling.

Tidligere fjernet Facebook kunstneren Gerhard Richters maleri «Ema» fra det Paris-baserte Pompidou-senterets Facebook-side, men måtte senere beklage fordi de trodde at det var et ekte fotografi.

Selv om nakenhet er fyfy, går likevel brukerne på Facebook kreativt til verks:
Nakentrend tar av på Facebook »

(Kilde: Gizmodo)

annonse