Tek.no

Nyhet

Sjekk ut årets TV-er fra Toshiba

Satser på ny smart-TV-plattform og 4K.

Toshiba
22 Mar 2013 13:52

Funksjonene

Japanske Toshiba er kanskje ikke den største leverandøren av TV-apparater i Norge, men selskapet tilbyr uansett en rekke modeller på det norske markedet.

Nylig presenterte japanerne årets TV-er for det europeiske markeded i Storbritannia, og her ble det klart at også Toshiba fortsetter å satse på LED-LCD, smart-TV-funksjonalitet og 4K-teknologien.

Et raskt overblikk

Alle av 2013s TV-er fra Toshiba er av typen LED-LCD, og kommer med et forholdsvis standard TV-utseende. Her er det snakk om temmelig slanke kanter på skjermene og en avrundet plastdesign, med fargepalettene svart og sølvgrå.

Årets modeller strekker seg fra størrelsene 19 tommer og helt opp til 84, med oppløsninger fra HD Ready 720p til 4K (3840 x 2160 piksler). Her burde det altså være noe for enhver smak.

Ny smart-TV

Smart-TV-plattformen til Toshiba heter «Cloud TV», og årets iterasjon er helt fersk. Ved hjelp av et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen blir du tatt med til startsiden, som inneholder søkefunksjon, TV-apper, programguide, Twitter-strøm, vær-widget, innboks og annet.

Startskjermen støtter opptil sju ulike brukerprofiler, og gir anbefalinger basert på den enkelte brukerens seervaner og preferanser. En bilde-i-bilde-funksjon gjør det hele til en sømløs opplevelse. Se mer i videoen nedenfor:

Cloud TV ser med andre ord ut til å være en respektabel smart-TV-plattform, med appene til Netflix, YouTube og Skype trygt på plass – med flere (som Facebook) på vei. Det du ikke finner i appversjon, kan bli bladd fram via den innebygde nettleseren som støtter HTML5 og Flash.

Smart-TV-plattformen fungerer også som en mediespiller, og du kan spille av musikk og video fra USB-enheter eller hjemmenettverket.

Bli med til neste side for å ta en nærmere titt på modellene »

Les også