Nyhet

Kan bli søkkrike på Apple-nyhet

Norske Idex jubler etter iPhone-lanseringen.

Norske Idex er én av tre tilbydere av den typen fingeravtrykksteknologi som Apple lanserte i går, dersom vi ikke regner med Apples eget AuthenTec.

Les også: Norsk selskap kan bli mobilgullgruve

Nå jubler Idex over Apple-lanseringen, som de regner med kommer til å skape økt etterspørsel etter fingeravtrykksautentisering også blant Android-produsentene.

Det gleder oss at Apple sier at fingeravtrykket er det beste passordet, sier Idex-sjef Hemant Mardia i en pressemelding sendt ut etter Apple-lanseringen.

Hemmelig avtale

Ralph Bernstein, teknologidirektør i Idex.Foto: Idex

Siden Apple kjøpte AuthenTec, en av Idex’ største konkurrenter, for et drøyt år siden, har Idex blitt møtt med stor interesse av produsenter på tvers av mobilindustrien. I mai offentliggjorde selskapet at de har inngått en avtale med en global leverandør til mobilindustrien. Det er ikke kjent hvem denne avtaleparten er.

– Idex har sterke patenter og en sterk rettighetsportefølje for rimelige fineravtrykkssensorer, samt en unik krysslisensieringsavtale med Apple. Apples lansering viser at fingeravtrykksteknologi er den optimale løsningen, sier teknisk direktør Ralph Bernstein i Idex.

På Mobile World Congress i februar vist Idex fram en løsning som lar dem integrere fingeravtrykkssensoren nesten usynlig i mobilens skjermglass. Nå vil selskapet kapre Android-markedet, som har om lag 86 prosent av det totale markedet for mobiltelefoner.

Siden det ble kjent at Apple kjøpte AuthenTec har Idex-aksjen steget med 300 prosent. Hvem den hemmelige avtaleparten er vil ifølge selskapet bli avslørt i løpet av 2013.

Les også: Første «norske» fingeravtrykksmobil kommer neste år

Les også
Samsung-rykte stoppet børsen
Les også
Første "norske" fingeravtrykks-mobil kommer neste år
Les også
Norsk selskap kan bli mobil-gullgruve
Les også
Mobilen kan erstatte passordet
annonse