Til hovedinnhold

Xbox One-eiere klager over feil på maskinvaren

Opplever blant annet defekte Blu-ray-drev.

YouTube

Som kjent ble Playstation 4 lansert i USA for en ukes tid siden, og nå har den bitre konkurrenten Xbox One også ankommet det amerikanske og deler av det europeiske markedet, noe som altså betyr at konsollkrigen offisielt er i gang.

En del av de første Xbox One-kundene har imidlertid fått et aldri så lite skår i gleden etter å ha fyrt opp maskinen hjemme. Som nettstedene Ubergizmo og Cnet melder har nemlig flere allerede rapportert om svikt i maskinvaren.

Det er først og fremst Blu-ray-spilleren i Xbox One-konsollen som ikke ser ut til å fungere riktig hos et antall brukere, noe de også har dokumentert i videoer lastet opp på nettstedet YouTube.

Lager skranglelyd

I videoene lager Blu-ray-spillerne en urovekkende «skranglelyd» i stedet for å lese platen på normal måte, noe som ser ut til å indikere en form for mekanisk feil i drevet.

I tillegg skriver nettstedet BGR at det også er blitt rapportert om Xbox One-enheter som rett og slett ikke vil slå seg på, noe som muligens kan være relatert til en feil på strømforsyningen.

Det skal foreløpig kun være et relativt lite antall personer som har meldt om feilene, og siden Xbox One nettopp har blitt sluppet på markedet er det ennå umulig å si hvor stort omfanget er. Microsoft har ennå ikke kommentert rapportene.

Du kan se tre av videoene som viser problemet under. Xbox One slippes i Norge tidlig neste år og vil ifølge Prisguide koste rundt 4000 kroner.

Vet du ikke hvilken konsoll su skal velge? Her er forskjellene mellom Xbox One og Playstation 4 »

annonse