Nyhet

YouTube-opplastningen har nådd nye høyder

Nettstedet avslører temmelig ekstreme tall.

Det burde neppe komme som en bombe at YouTube er et særdeles populært stoppested for Internett-surfere. Nettstedet har oppleved en eventyrlig vekst helt siden oppstarten i 2005, og kunne i mars kunngjøre at den magiske grensen på én milliard brukere var brutt.

Parallelt med veksten i brukerantallet øker også den daglige mengden opplastet innhold i et forrykende tempo. I januar i fjor rapporterte Google at det ble lastet opp formidable 60 timer med innhold per minutt på YouTube.

Ny milepæl

I forbindelse med markeringen av nettstedets 8-årsjubileum avsløres nå det ferskeste tallet. På den offisielle bloggen kan YouTube fortelle at det nå lastes opp over 100 timer med video per minutt, noe som altså tilsvarer over fire fulle døgn med innhold per minutt.

Sagt på en annen måte lastes det opp over 144 000 timer med innhold på YouTube i løpet av ett døgn, eller 1 time og 36 minutter hvert sekund.

I den samme bloggartikkelen sender YouTube også ut en hilsen til sitt globale publikum, som både omtales som kreativt og uforutsigbart. Spesielt pekes det på den usannsynlige kjempesuksessen til den koreanske artisten Psy, som innehar rekorden for mest sette video noensinne med landeplagen «Gangnam Style». Oppfølgeren «Gentleman» satte i tillegg rekorden for mest sette video på én dag, med 38 millioner.

Google fortsetter å bygge ut tjenesten, blant annet med musikktjenester og betalingskanaler.

Egenprodusert innhold er også blitt et satsingsområde: Akkurat nå pågår YouTubes egenproduserte Comedy Week »

(Kilder: YouTube, The Next Web, Geek)

Les også
Nå får YouTube mindre tullprat i kommentarfelt
Les også
Nå er YouTubes nerde-uke i gang
Les også
Denne svensken har verdens mest populære YouTube-kanal
Les også
Nå kan du kjøre YouTube-videoene dine i sakte film
Les også
YouTube har nådd stor milepæl
Les også
YouTube-gründer lanserer ny videotjeneste
Les også
Nå har YouTube blitt norsk
Les også
Nå skal YouTube ta betalt
Les også
Nå kommer norske YouTube
annonse