Nyhet

Appen som avslører lokketilbud

Stadig flere apper skal inspirere deg og la deg finne de beste tilbudene i matbutikken.

Hver eneste dagligvarekjede i Norge med respekt for seg selv har allerede sin egen app. Rimi lar deg navigere butikken via mobilen, mens Meny-appen Min Meny fikk prisen for Årets underholdnings-app under årets AppWorks-konferanse.

Men det stopper ikke der. Nå har en gjeng med NTNU-studenter introdusert appen Mattilbud, som samler inn tilbudsbrosjyrer fra dagligvarekjeder over hele landet. Denne ble lansert i september, og etter tre uker hadde den allerede nådd 11 000 nedlastinger.

Nå lanseres en ny dagligvare-app kalt Ukas Kupp. Til skilnad fra Mattilbud sjekker appen ukas tilbud opp mot faktisk førpris, for å avsløre lokketilbudene og informere brukerne om hva som er de reelle kuppene.

Les mer: Vi tester handleliste-apper

Går i butikken og sjekker priser

Tidligere Westerdals-elev Marcus Tøstie er kommunikasjonsansvarlig for utgiverne:

– Vi går fysisk i butikken og finner førprisen ved å sjekke hyllene eller spørre de ansatte. Det er mye jobb, så nå håper vi flere skal få glede av appen vår, sier Tøstie til Mobilen.no.

Ukas Kupp har vært tilgjengelig i betaversjon i noen uker. Nå er appen offisielt lansert for iOS og Android. Ukas kupp oppdateres vanligvis på tirsdager, og er det bare noen kroner mellom førpris og tilbudspris vil ikke tilbudet havne på deres lister.

Appen lar kundene søke på butikkjeder i nærheten eller varegrupper eller enkeltprodukter de er spesielt interessert i.

– Foreløpig er det ren idealisme, men vi håper på 10 000 brukere. Da kan vi finansiere alt gratisarbeidet gjennom å selge reklame eller kupongtilbud for dagligvarekjedene, sier Tøstie til Mobilen.no.

Les mer: Norsk app blir lagt merke til i utlandet

Brukeren kan velge hvilke butikker som skal vises i søket. Man kan også velge om besparelsen skal vises i kroner eller prosent.Foto: Ukas Kupp
Les også
Slik lures du av falske Android-apper
Les også
Nå kan du låse døra med mobilen
Les også
– Tjener ikke penger på Google Play
Les også
Google hiver ut app-søppel
annonse