Til hovedinnhold

Norske Jottacloud erklærer seg snokefri

– Personvernet står støtt som fjellene i Jotunheimen.

Jottacloud, David Baum / Flickr

Den nettskybaserte lagringstjenesten Jottacloud er basert i Norge, og i et nytt blogginnlegg på Jottacloud.com kommer dette klarere fram enn noensinne tidligere.

Etter at overvåkningssystemet PRISM ble avslørt i USA, har personvernet kommet høyt på agendaen hos mange. Jottacloud prøver å utnytte situasjonen, og henviser til at serverne deres befinner seg i Norge, mens konkurrenter som Dropbox, Apple, Microsoft og Google er amerikanske – og dermed underlagt den statlige snokingen fra National Security Agency (NSA).

Jotunheimen vs. Mississippi

Norske Jottacloud ble grunnlagt i 2008, og tilbyr konkurransedyktige priser, ubegrenset lagringsplass og servere på norsk jord.

Nettopp det siste er et avgjørende poeng, mener selskapet selv. Jottacloud opererer under norske regler og er beskyttet mot amerikansk lovgivning, som de mener bryter rettighetene til både amerikanske og utenlandske statsborgere.

«Vi bryr oss om personvern», skriver Jottacloud. «I Norge står personvernet støtt som de mektige fjellene i Jotunheimen. I USA, derimot, virker det som at personvernet flyter som Mississippi-elven».

Skeptiske

Til tross for lovordene, mener nettstedet TechCrunch at Jottacloud har et problem.

Ifølge dem må filer utenfor Norge reise gjennom land som ikke nødvendigvis har tilsvarende beskyttelse av personvernet, og at garantiene derfor mister noe av sin virkning.

Edward Snowden fikk snøballen til å rulle:
Dette er mannen som avslørte NSA »

(Kilder: Jottacloud via TechCrunch)

annonse