Nyhet

Vil snappe Nokia foran nesa til Microsoft

Tidligere Nokia-ansatt søker investorer til et raid av selskapet.

På Youtube ligger en video der tidligere Nokia-ansatt Juhani Parda legger fram et investorprospekt for å snappe Nokia framfor nesa på Microsoft.

Til tross for at det er allment kjent at Microsoft har kjøpt Nokia, er ikke salget formelt gjennomført ennå. Det Parda skisserer, kan derfor i teorien være mulig.

Ifølge Pardas Linkedin-profil, har han innehatt ledende stillinger i Nokias virksomheter i Asia og Latin-Amerika mellom 2001 og 2004. I dag jobber han i De forente arabiske emirater.

Pardas tror salget til Microsoft kommer til å føre til at hele selskapet på sikt flyttes i USA, og med det slutten på en ære for finsk mobilproduksjon. Det vil han forhindre.

Vil satse finsk

I Youtube-videoen skisserer Pardas et scenario der Nokia, i tillegg til Windows-mobiler, også produserer Android- og Linux-telefoner. Med det vil Nokia firedoble sin verdi på tre år, til 23 milliarder euro, mener Pardas. Kjøpesummen som er avtalt med Microsoft er 5,4 milliarder euro. Pardas mener at han med sin plan har råd til å betale mer.

I tillegg til mobilene vil Parda bruke Nokia til å produsere spill med finske spillutviklere, produkter til bruk i utdanningssektoren med støtte fra finske ingeniører, og sikkerhetsprogramvare der man ikke behøver å gi slipp op sin personlige integritet.

I Youtube-videoen forteller Parda at det var en nær døden-opplevelse som fikk ham til å innse at man må satse for fullt når det er noe man virkelig vil. Det er foreløpig ingen som går god for realitetsorienteringen i Pardas prosjekt, så om han har noen sjanse til å lykkes er uviss.

Les mer: Sterk salgsøkning for Nokia

Kilde: Mobilen.se

Les også
Tjener 25 millioner dollar på Microsoft-hjemkomst
Les også
Microsoft kjøper Nokia
Les også
Tidligere Nokia-ansatt vil lage markedets tøffeste mobiler
annonse