Tek.no

Nyhet

– Apple vil drepe kabel-TV

Øystein W Høie
23 Aug 2010 15:22

Et av Apples mindre kjente produkter heter Apple TV. Dette er en liten boks som kobles til TV-en din og lar deg kjøpe film og musikk fra iTunes med fjernkontrollen. Her til lands har den hatt begrenset suksess, blant annet siden norske kunder ikke kan kjøpe filmer og serier.

Nå kan det imidlertid se ut som produktet får en ny vår. Det ryktes at Apple har sett seg lei på dagens løsning, og i stedet har bygget hele produktet opp fra bunnen av. Nå skal det relanseres under navnet iTV.

Den nye boksen skal kjøre iOS, den samme programvaren som vi finner i Apples mp3-spillere og mobiler. Det betyr at det blir mulig for innholdsleverandører å lage egne apps til boksen, og man kan se for seg egne apps for alt fra Discovery og Idol til Universal og HBO.

Brukere kan da sitte i sofaen og plukke serier og filmer etter behov, som siden streames direkte til TV-en over nettet.

Innebygget reklame
Apple vil i tillegg implementere sitt eget annonsenettverk, iAd, slik at det blir lett å legge på reklame på sendingene.

– Dette betyr at innholdsprodusenter kan distribuere og tjene penger på innholdet sitt direkte. Det vil ødelegge inntektsgrunnlaget for kabel-TV og parabol, siden alt du trenger for å se på on-demand innhold er en internett-tilkobling, skriver den kjente bloggeren Kevin Rose.

For å få fart på salget er Apple ventet å kutte prisen på iTV kraftig. Ryktene sier at den nye boksen vil koste under tusenlappen, mens dagens Apple TV koster 2400 kr.

iPad som fjernkontroll
Rose spår videre at Apples iPad etterhvert vil bli den ultimate fjernkontrollen for interaktiv TV. Her kan du bruke den store berøringsfølsomme skjermen til alt fra å bla i programguiden til å kontrollere spill og kameravinkler i sendingene.

Ifølge Rose kan vi vente en lansering av Apple iTV i september.

Apple er ikke de eneste som prøver å komme seg inn på TV-en din. Det er kun tre måneder siden Google annonserte Google TV.

(Kilder: AppleInsider, Engadget, KevinRose.com, ZDNet)

Les også
Her er nye Apple TV
Les også
Apple TV krymper til iPhone-størrelse
Les også
Google vil inn i TV-en din
Les også
Er ikke Apple TV en hobby lenger?
annonse

Les også