Nyhet

Her er den første mobilen med fingeravtrykkleser bygget inn i selve skjermen

Det ble ikke Samsung likevel.

Nylig meldte vi at Synaptics hadde startet masseproduksjon av en ny fingeravtrykksensor som kan bygges rett inn i selve skjermen, og i den forbindelse ble det også avslørt at sensoren skulle dukke opp på en ukjent mobilmodell i nær fremtid. Nå er mobilen avduket, melder Forbes.

Det viser seg at det er kinesiske Vivo som er først ute med å benytte Synaptics' nye sensor, og ikke Samsung, som mange nok antok. En journalist for Forbes la nylig ut bilder på Twitter av telefonen.

Det betyr forøvrig ikke at Samsung, Huawei eller noen av de andre store mobilprodusentene ikke har planer om å lansere det samme, men Vivo er i hvert fall først.

Sensoren i den nye Vivo-telefonen er ifølge Forbes-journalisten 0,7 millimeter tykk og leser fingeravtrykkene gjennom glasset på OLED-skjermen. Det dreier seg om en CMOS-sensor ikke ulik den man finner i kameraer, og den fungerer ved at skjermen først belyser fingeravtrykket før sensoren skanner det og sender det til prosessoren.

Rask og enkel i bruk

Ifølge Forbes-journalisten, som selv fikk teste løsningen, er avlesningen rask og smidig. Når man trykker på knappen på siden av mobilen for å vekke skjermen lyser et fingeravtrykk-merke opp nederst på skjermen, hvor man så setter tommelen for å låse opp mobilen.

Synaptics har tidligere uttalt at den nye sensoren, som er en oppdatert utgave av den som ble avduket for ett år siden, har høy ytelse og oppløsning, samt at den er dobbelt så rask som ansiktsgjenkjenning.

Vivo-telefoner tilbys hovedsakelig kun i Kina og et knippe andre asiatiske markeder, så det er uvisst når vi får glede av den nye sensorteknologien her til lands, eller når den eventuelt dukker opp i andre mobilmodeller.

For øvrig finnes det også som jobber med tilsvarende løsninger. I sommer demonstrerte brikkeprodusenten Qualcomm sin egen fingeravtrykksensor som kan bygges inn i skjermen. Denne sensoren, som også ble demonstrert via en Vivo-telefon, bruker ultrasoniske lydbølger til å registrere fingeravtrykk.

Android-skaperens telefon er visst ingen suksess »

Les også
Samsungs nye skjermer skal være uknuselige
Les også
I 2018 får du kjøpt en toppmodell med fingersensor innebygd i skjermen
Les også
Galaxy S9 kan få fingeravtrykkleser i fronten
Les også
Apple ble slått på målstreken – Denne mobilen har fingeravtrykkleseren bygget inn i selve skjermen
annonse