Til hovedinnhold

Facebook tester ut «tommel ned»-ikon

Nå kan du gi reaksjoner på samtaler i Messenger.

Niklas Plikk, Tek.no
Ole Henrik Johansen

Tommel opp-ikonet er noe av det vi bruker mest på Facebook. En oppmerksom leser av nettstedet Techcrunch, har nå funnet ut at selskapet prøver seg ut flere reaksjoner og tommel ned-ikon.

Dog er ikke de nye funksjonene å finne på Facebook. I stedet har selskapet tatt i bruk meldingsappen Messenger som en forsøkskanin, hvor du nå kan reagere på hva vennene dine sier til deg.

Sett følelser på samtaler

Et tommel ned-ikon er en etterspurt funksjon på Facebook. Enn så lenge er det lite som tyder på at den dukker opp på det sosiale nettverket med det aller første. Likevel kan uttestingen være godt nytt, siden Facebook og Messenger på flere områder har tette bånd til hverandre.

Det er altså under samtaler at du nå kan gi uttrykk for reaksjoner på hva personen i andre enden skriver. Ved å holde over en av tekstboksene kommer det nå opp en linje hvor du kan velge mellom frem ulike reaksjoner. I tillegg kan du gi både tommel opp og tommel ned.

Facebook bekrefter testing

Overfor Techcrunch bekrefter en talsmann i Facebook at de har startet å teste ut tommel ned-ikonet sammen med resten av reaksjonene.

– Vi jobber alltid med å prøve ut måter å gjøre Messanger mer morsomt og engasjerende å bruke. Dette er en liten test hvor vi gir brukerne mulighet til å dele reaksjoner som best mulig beskriver hva de føler om en beskjed, lyder det fra selskapet.

Hvorvidt tommel ned-ikonet finner veien videre til Facebook svares det ikke på. Det er snart et år siden Facebook åpnet opp for flere reaksjoner enn tommel opp, og hittil har hjerte-reaksjonen vært mest brukt, men en tredjedel av de totalt 300 milliarder reaksjonene.

Er du lei av de elendige oversettelsene på Facebook?
Slik blir du kvitt dem »

(Kilde: Techcrunch)

annonse