Tek.no

Nyhet

Samsung rullet ut Android 8-oppdatering ved en feiltagelse

Har midlertidig stanset utrullingen. 

Torstein Norum Bugge, Tek.no
15 Feb 2018 16:07

På tirsdag denne uken kunne vi melde at Samsung hadde begynt å rulle ut Android 8-oppdateringen til Galaxy S8- og S8+-mobiler, etter å ha fått tips fra flere lesere. Vi kunne også bekrefte saken med redaksjonens S8-eksemplar, som hadde fått oppdateringen.

Nå får vi beskjed av Samsung Norge at oppdateringen ble rullet ut ved en feiltagelse, og at den nå er midlertidig stanset.

Sendt ut ved en feiltagelse

Tek.no kontaktet Samsung på tirsdag for å få en bekreftelse på at de hadde begynt å rulle ut oppdateringen, og for å sjekke om hvilke andre modeller som ville få oppdateringen.

Da fikk vi beskjed om at de skulle komme tilbake til oss, noe som er ganske uvanlig for enkle henvendelser som dette.

I dag fikk vi følgende uttalelse fra Samsung:

«Etter et begrenset antall tilfeller hvor Galaxy S8 og S8+ mobiler uventet har blitt oppdatert med Android 8.0 Oreo, har vi midlertidig stanset utrullingen av oppdateringen.»

Det virker altså som at oppdateringen ble sendt ut før den var ferdig. Om dette påvirker bruksopplevelsen eller stabiliteten til mobiler som har lastet ned oppdateringen vet vi ikke.

«Vi undersøker problemet internt for å forsikre at innvirkningen på de berørte mobilene er minimert, og distribusjonen av oppdateringen kan gjenopptas så raskt som mulig. Hvis du opplever problemer med mobilen din, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam på +47 21 62 90 99» , avslutter Samsung i sin melding til Tek.no.

Vi har prøvd å få kontakt med Samsung Norge for å få mer utfyllende informasjon. Vi vet fortsatt ikke hvor mange enheter som har fått den uferdige programvaren, hva det vil ha å si for bruksopplevelsen, eller når den endelige oppdateringen er klar.

Oppdatert:

Etter å ha stilt Samsung Norge en rekke spørsmål, fikk vi dette tilbake:

«Vi kommer til å sende en ny versjon av oppdateringen på et senere tidspunkt, og kommer tilbake med eksakt dato. Per nå henviser vi til tidligere kommentar.»

Vi har forsøkt å ta kontakt igjen for å få mer informasjon, og vil oppdatere saken når vi vet mer.

Lang ventetid

Android 8.0 Oreo ble sluppet av Google i juni 2017, men det er fortsatt veldig få mobiler som har fått oppdateringen. I forrige uke kunne Google rapportere at bare én prosent av Android-enhetene i verden bruker Android 8 Oreo, til tross for at oppdateringen ble lansert for åtte måneder siden.

Har du lastet ned Android 8 til din Galaxy S8 eller Galaxy S8+? Har du opplevd at den er ustabil, eller noe annet? Tips oss på tips@tek.no.

Les også
Endelig har 10 prosent oppgradert til ett år gammel Android
Les også
Android 8 ute til Samsung Galaxy S8 igjen
annonse

Les også