Til hovedinnhold

Shuttles nye XPC cube støtter Intel Coffee Lake

Shuttle / ShutterStock
Vegar Jansen

Shuttle har akkurat sluppet en ny generasjon av sine barebone-modeller i «XPC cube»-serien. Med den fulle betegnelsen Shuttle XPC cube SH370R6 er det klart at nykommeren har Intels H370-brikkesett og følgelig også er ment å brukes med siste generasjon Intel Core-prosessorer, altså Coffee Lake.

Sist vi testet en XPC cube var på tampen av vinteren, men det spesielle frontpanelet med lysshowet kunne ikke blende oss for det faktum at SZ270R9 ikke helt levde opp til alle lovnadene – spesielt rundt dette med overklokking.

Shuttle

Sånn sett synes vi det er helt greit at den nye XPC cube SH370R6 bruker H370-brikkesettet, som ikke byr på overklokking. Ved første øyekast ser det nemlig ut som SH370R6 bruker den samme kjøleløsningen som tidligere utgaver av XPC cube, som betyr at heller ikke denne vil takle overklokking noe særlig bra.

Med H370 slipper Shuttle å bekymre seg om dette, for ikke å glemme at det også er et rimeligere brikkesett enn Z370.

Klar for toppmodellene

Foruten dette byr SH370R6 på egenskapene vi er vant med fra XPC cube. Kjøleløsningen tar unna varmen tilsvarende 95 watt TDP, som betyr at også toppmodeller som Core i7-8700K og Core i7-8080K er støttet – men altså uten overklokkingsegenskapene.

Shuttle

Videre er det plass til fire vanlige DDR4 RAM-moduler, opptil 64 GB totalt. Den støttede hastigheten har gått opp fra tidligere generasjoner, nå er det snakk om 2666 MHz.

Med litt planlegging er det også flere muligheter for å få en del lagringsplass. Hovedkortet har fire SATA-porter og en M.2-port som kan brukes med en SSD eller Intel Optane-løsning.

Ellers ser vi at denne datamaskinen er utstyrt med hele fire USB 3.1-porter, så det er gode muligheter for å koble på eksterne enheter også.

Flere spesifikasjoner kan du finne på produktets hjemmeside.

Tre ganger 4K

Shuttle

Shuttle XPC cube SH370R6 er også mer enn oppegående når det kommer til skjermstøtte. Den er nemlig utstyrt med to DisplayPort 1.2-porter og én HDMI 2.0-port, og alle disse skal kunne brukes samtidig. Så dersom du har et oppsett med tre 4K skjermer vil den kunne drive alle disse i opptil 60 Hz.

I tillegg er det mulig å utstyre den nye Shuttle-en med et dedikert grafikkort. Dette kan være for å drive enda flere skjermer og/eller gjøre PC-en i stand til å drive en VR-rigg eller kjøre avanserte spill.

Her vil strømforsyningen på 300 watt sette visse begrensninger, men hvis du er av typen som absolutt trenger å stappe inn et Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, har Shuttle en utgave til på vei: XPC cube SH370R6 Plus. Denne har en strømforsyning som kan by på 500 watt.

Ifølge Shuttle skal den nye XPC-en straks være å finne i butikkene. Norsk pris vet vi ikke ennå, men Shuttles pressemelding sier 261 euro før skatter og avgifter, så den vil nok ligge på nærmere 3500 kroner.

Det inkluderer altså kabinett, hovedkort, strømforsyning og kjøleløsning – så setter du selv inn prosessor, minne og lagring etter behov.

Fikk du med deg testen av forgjengeren?
Dette var jo egentlig en lysende idé >>>

(Kilde: Shuttle)

annonse