Nyhet

Vi legger ned Bruktmarked og Bildekritikk

Dette har ligget i kortene lenge, og nå med GDPR rett rundt hjørnet er det på tide å ta affære – vi legger ned våre to tjenester Bruktmarked og Bildekritikk.

Forklaringen er rett og slett at tjenestene nesten ikke blir brukt lenger. For å følge de nye EU-reglene som GDPR fører med seg er vi nødt til å gjøre flere utbedringer av tjenestene hvis vi skal fortsatt beholde dem. Det har vi ikke kapasitet til.

Vi synes dette er veldig leit, og beklager på det sterkeste til de rammede brukerne.

Ved å legge ned de to tjenestene vil vi kunne fokusere mer på kjernestoffet vårt, som er tester, guider og nyheter om ny forbrukerelektronikk. De siste årene har vi utvidet testkategoriene våre og testet mer enn noe tidligere år. I 2017 testet vi over 500 produkter.

Bildekritikk-brukere: Dere mister ikke bildene deres

Hvis du har delt bilder på Bildekritikk trenger du ikke å være redd. Du vil få en e-post på adressen du er registrert med hos oss, hvor du kan laste ned alle bildene du har delt på Bildekritikk.

Du kan også gå direkte til tek.no/minside/bildekritikk/last-ned for å begynne å laste ned bildene dine.

For de aller fleste vil bildene lastes ned nesten umiddelbart, men for noen få brukere med veldig mange bilder vil prosessen kunne ta litt tid. Dette er fordi vi prøver å fordele belastningen på serverne våre jevnt utover, og har du mange bilder vil du bli satt i et køsystem.

Bildekritikk-lenken fra forsiden vil forsvinne snart, mens selve tjenesten vil ligge i bakgrunnen fram til utgangen av juni.

Diskusjon.no, som har vært leverandør av kommentarfelt til bildekritikken, har opprettet en forumtråd i anledning av nedleggelsen. Der tar de imot tilbakemeldinger på hvordan de kan beholde og øke aktiviteten etter vår bildekritikk-tjeneste forsvinner.

Bruktmarkedet kommer kanskje tilbake

Bruktmarkedet i sin nåværende form vil legges ned. Det er både utdatert og nesten ubrukt, og ikke en tjeneste vi viser frem med stolthet. Det kan imidlertid hende vi lager noe nytt på denne fronten, men i så fall med helt ny funksjonalitet og utseende.

Lenken fra forsiden til Bruktmarkedet forsvinner i dag, og vi jobber nå med å fjerne det helt fra Tek.no og i databasene våre utover uken.

Brukerundersøkelse

Kjerneproduktet til Tek.no vil alltid være det redaksjonelle innholdet, og vi tester flere produkter enn noen annen redaksjon i Norge. Men vi kan alltid bli bedre, og ingen er bedre egnet til å fortelle oss hvordan vi kan forbedre oss enn dere – leserne våre.

For å stake ut løypa i tiden som kommer har vi hatt en brukerundersøkelse som stort sett dreier seg om den redaksjonelle profilen til Tek. Hva gjør vi bra, hva kan vi gjøre bedre, hva bør vi skrive mindre om og hva bør vi fokusere på?

Hvis du vil bidra og mene noe om hva vi vi skal jobbe med, finner du undersøkelsen her. Det bør ikke ta mer enn rundt fem til ti minutter å svare på spørsmålene, og hjelper oss stort med å vite hva vi skal satse videre på.

annonse