Tek.no

Nyhet

Nvidia: – Vi jobber knallhardt med å møte etterspørselen

Forhåpentligvis slipper vi snart tomme hyller.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
12 Feb 2018 18:00

Etterspørselen etter grafikkort har økt markant den siste tiden, noe som fører til økende priser og tomme butikkhyller mange steder. Nå har selve giganten på skjermkortmarkedet, Nvidia, imidlertid gitt oss håp. I hvert fall hvis vi skal tro nettstedet Polygon.

Nvidia la nylig frem sine seneste kvartalsresultater, og i en medfølgende tale til investorer lovet selskapet at de jobber på spreng for å få flere grafikkort på markedet.

– Vi jobber skikkelig hardt med å få grafikkprosessorer ut på markedet for spillerne. Og vi gjør alt vi kan for å råde nettbutikker og PC-byggere til å tjene spillere, sa Nvidia-sjefen Jensen Huang i talen.

AMD bekrefter også produksjonsøkning

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Ifølge Nvidia har det vært enorm etterspørsel etter deres Pascal-baserte GeForce-kort som hovedsakelig er forårsaket av nye spill, julesesongen, e-sport og ikke minst kryptovaluta. Selskapet uttalte at kryptovaluta-markedet har overgått alle forventninger den siste tiden.

Skjermkortprodusenten gjør det imidlertid klart at det først og fremst er spillerne de ønsker å imøtekomme med den økte produksjonen, siden de anser kryptovaluta-markedet for å være ustabilt og uforutsigbart – noe dagens trend også tydelig viser når det gjelder kryptovalutakursene.

Den andre store aktøren på skjermkortmarkedet har også nylig bekreftet at de skal øke produksjonen for å møte etterspørselen, så da begynner vi nok å se resultater ganske snart. AMD uttalte at de har solid forsyning av komponenter via sine leverandører, men bekreftet samtidig mangelen på GDDR5-minne, som er medvirkende årsak til nedgangen i tilbudet innen skjermkort.

Så kraftig har kryptovalutaene falt den siste tiden »

Les også
Ekstremt kvartal for Nvidia: Håver inn penger på spillere og kryptogravere
Les også
Derfor er det «grafikkortkrise»
Les også
– Prisene fortsetter oppover
annonse

Les også