Til hovedinnhold

Her graver de etter kryptovaluta med kroppen

Fremtidens arbeidsplass?

Institute of Human Obsolescence

De virtuelle valutaene er i ferd med å få en stadig viktigere rolle i samfunnet, og samtidig mener mange at maskiner også er i ferd med å ta over samfunnet. Nå finnes det et snodig fremstøt som prøver å ta konsekvensen av begge disse trendene, melder The Next Web.

Et nederlandsk selskap med det litt deprimerende navnet Institute of Human Obsolescence, eller Institutt for menneskelig overflødighet på norsk, har nemlig skapt nye «arbeidsplasser» som innebærer å bruke selve kroppen til å grave etter kryptovaluta.

Bilde: Institute of Human Obsolescence

Konverterer kroppsvarme

Konseptet går ut på å konvertere naturlig kroppsvarme til energi som benyttes til å grave etter virtuelle valuta. Tanken er å finne en ny måte å utnytte menneskets fysiske egenskaper på, i lys av at maskiner vil ta over alt det mekaniske arbeidet, som selskapet tror snart vil skje.

Det hele går ut på at personer som vil delta i arbeidet tar på seg en spesiallaget drakt som bruker såkalte termoelektriske generatorer til å lage strøm fra kroppsvarmen, mens personen selv ikke stort annet enn å ligge stille. Selskapet sier at de har grav frem 16 594 virtuelle mynter ved hjelp av teknologien, men riktignok ikke Bitcoin. I stedet er det mindre utbredte valuater som Litecoin og Ethereum som står i fokus.

Kryptovaluta-idéen er ett av flere futuristiske konsepter som instituttet utforsker, og er mest ment som et slags kunstprosjekt og antakelig ikke noe som vil bli kommersialisert i nær fremtid. Om du er interessert i å vite mer om det snodige prosjektet kan du sjekke ut hjemmesiden.

Kryptovaluta er slettes ikke helt trygt: Nylig stjal hackere Bitcoin for 645 millioner kroner »

annonse