Til hovedinnhold

Video: Her smadres Tesla Model 3

Får full pott i NHTSA-testen.

Minstemann i Tesla-familien, Model 3, har omsider nå gjennomført sin første offisielle sikkerhetstest, og den gikk meget bra. Det melder blant andre Ars Technica.

I en rekke kollisjonstester hos NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration), den amerikanske utgaven av NCAP-testen (New Car Assessment Program), fikk Tesla Model 3 fem stjerner og full pott i alle kategoriene etter krasjtestingen.

Testene ble filmet og lagt ut i tre videoer som viser frontkollisjon, sidekollisjon og sidekollisjon i stolpe, hvorav samtlige punktene fikk fem stjerner.

Videoen kan du se nederst i artikkelen.

– Sikreste bilen noensinne

Det positive utfallet gikk naturlig ikke ubemerket hen hos Tesla-sjefen Elon Musk, som re-tvitret resultatene på Twitter.

Musk la tidligere ut en melding hvor han hevdet at Model 3 har en sjanse til å bli utropt som den «sikreste bilen som noensinne er testet». Hvorvidt dette faktisk er sant skal være usagt.

Følger opp storebrødrene

Musk sine biler har også tidligere gjort det sterkt i disse testene, hvor Tesla Model S og Model X også ble tildelt full pott i alle kategorier og fem stjerner i den amerikanske testen.

Model S har også fått fem stjerner i den europeiske NCAP-testen, men verken Model X eller Model 3 har hittil blitt testet i den europeiske varianten. Resultatene skulle nok imidlertid ikke avvike nevneverdig her på kontinentet.

Vi har for øvrig allerede sett eksempler på at Model 3 er en sikker bil fra virkelige ulykker. I februar meldte vi om en sjåfør som krasjet bilen i en annen bil med en fart på 100 kilometer i timen, og som slapp unna med kun mindre skader takket være en mer eller mindre uskadet kupé.

Les også: Teslaer med autopilot får dashcam-funksjon »

Kilde: (Ars Technica)

annonse