Nyhet

Her kan du sjekke om du er rammet av Facebook-skandalen

Snaut 38 000 nordmenn kan potensielt være rammet av at deres brukerdata ble solgt til markedsføringsformål av firmaet Cambridge Analytica, etter at 17 norske brukere lastet ned appen «This is Your Digital Life».

Totalt skal opptil 87 millioner brukere verden over være rammet. Dataen skal ha blitt brukt til å målrette reklame under både Trumps valgkamp og i forkant av Brexit-kampanjen.

Slik sjekker du

Nå har Facebook sluppet metoden for å sjekke om du er rammet av skandalen.

Du går rett og slett inn på denne lenken (sørg for å være pålogget Facebook), og sjekk innholdet i boksen midt på siden.

Her vil det stå om noen av vennene dine har logget inn på appen «This is Your Digital Life», og følgelig har delt dataene dine med Cambridge Analytica.

Om dataene dine er delt, vil du bli bedt om å endre app-innstillingene dine, og du bør uansett gå gjennom listen over Facebook-apper for å sørge for at du har fjernet dem du uansett ikke bruker.

Slik vil du helst at nettsiden skal se ut

Forklarer seg i kveld

I kveld norsk tid skal for øvrig Facebook-sjef Mark Zuckerberg gjennomføre den første delen av sin forklaring for den amerikanske kongressen.

Det er ventet at Facebook-sjefen vil bli stilt kraftig til veggs, og at svarene hans vil kunne resultere i strengere reguleringer for sosiale medier.

Les også
Facebook-skandalen allerede glemt –  Nye brukere flokker til tjenesten
Les også
Zuckerberg: – Det var en stor feil. Det var min feil
annonse